Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Makreel met Frisse Komkommersalade
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
steelpannetje
grote koekenpan
Ingrediënten
▢
400
g
rijst
▢
1
komkommer
in plakjes gesneden
▢
4
eetlepels
azijn
▢
2
gerookte
makrelen
ontgraat en in stukjes verdeeld
▢
2
uien
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
in plakjes gesneden
▢
2
eetlepels
olie
▢
2
eetlepels
sambal badjak
Instructies
Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Schil de komkommer en snijd deze in dunne plakjes.
Doe de plakjes in een kom.
Verwarm de azijn zachtjes in een steelpannetje en los hierin 1 theelepel zout en 2 theelepels suiker op.
Giet het azijnmengsel over de komkommer en laat de smaken minstens 10 minuten intrekken.
Fruit in een grote koekenpan de gesnipperde ui en plakjes knoflook in 2 eetlepels olie.
Voeg de stukjes makreel toe en bak deze 10 minuten mee.
Breng het mengsel op smaak met sambal, zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Riesling past goed bij de pittige makreel en de frisse komkommersalade.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
7
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Vis
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Suikervrij