Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Champignon- en Gerookte Kiptaart
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Baktijd
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote koekenpan
springvorm
Ingrediënten
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
500
g
champignons
in kwarten
▢
125
ml
crème fraîche
▢
200
g
gerookte kipfilet
in blokjes
▢
2
eieren
▢
1
theelepel
kerriepoeder
▢
2
eetlepels
verse tijmblaadjes
▢
1
pak
filodeeg
ontdooid
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de champignons op hoog vuur in 5 minuten bruin.
Laat al het vocht verdampen.
Schep de crème fraîche door de champignons en haal de pan van het vuur.
Roer de gerookte kip en de eieren door het champignonmengsel.
Breng op smaak met kerriepoeder, tijm, zout en peper.
Vet een springvorm in met wat olie.
Neem het ontdooide filodeeg uit de verpakking en vouw de vellen voorzichtig uit.
Smeer de bovenkant van elk deegvel in met olijfolie.
Leg drie deegvellen in de springvorm met de ingevette kant naar boven, laat ze steeds iets verspringen en ruim over de rand hangen.
Leg nog twee keer drie deegvellen in de vorm zodat een gesloten deegbodem ontstaat.
Verdeel het champignonmengsel over de deegbodem.
Vouw het overhangende deeg losjes over de vulling terug.
Verfrommel het laatste deegvel en bedek er, ook met de ingevette kant naar boven, de rest van de taart mee.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en knapperig.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de champignon- en gerookte kiptaart warm of lauwwarm.
Wijnadvies
Een lichte Chardonnay past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Kip