Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Gepaneerde Escalopes van Konijnenrug op Weense Wijze
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote koekenpan
Ingrediënten
▢
4
konijnefilets
▢
Zout
▢
peper
▢
Bloem
▢
3
eieren
▢
Vers broodkruim
▢
2
eetlepels
peterselie
fijngehakt
▢
80
g
boter
▢
8
ansjovisfilets
blikje, uitgelekt en afgespoeld
▢
24
kappertjes
▢
Vers broodkruim
▢
Fijngehakte peterselie
▢
1 ¼
dl
crème fraîche
Instructies
Snijd de konijnefilets in dunne plakjes (escalopes) in de lengte.
Bestrooi met zout, peper en een beetje bloem.
Klop 1 ei los met 1 theelepel water.
Haal de plakjes vlees eerst door het losgeklopte ei en daarna door vers broodkruim.
Kook 2 eieren in 7 minuten hard, hak ze fijn.
Verhit de boter in een grote koekenpan.
Bak de plakjes vlees in ongeveer 6 minuten goudbruin, halverwege keren.
Leg ze op een schaal.
Giet het grootste deel van het bakvet uit de pan.
Voeg ansjovis met 2 eetlepels water toe en laat de ansjovis op heel zacht vuur smelten.
Voeg kappertjes, fijngehakt ei en peterselie toe.
Laat het geheel zachtjes koken.
Roer de crème fraîche erdoor.
Serveer het vlees op een blaadje sla, schep wat saus erover en garneer met aalbessen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met verse pasta.
Geniet van deze Weense lekkernij met gepaneerde konijnenrug!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Wild
Land van herkomst
Oostenrijk
Feestdagen etc
Kerst