Gepaneerde Escalopes van Konijnenrug op Weense Wijze

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 konijnefilets
  • Zout
  • peper
  • Bloem
  • 3 eieren
  • Vers broodkruim
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakt
  • 80 g boter
  • 8 ansjovisfilets blikje, uitgelekt en afgespoeld
  • 24 kappertjes
  • Vers broodkruim
  • Fijngehakte peterselie
  • 1 ¼ dl crème fraîche

Instructies

  • Snijd de konijnefilets in dunne plakjes (escalopes) in de lengte.
  • Bestrooi met zout, peper en een beetje bloem.
  • Klop 1 ei los met 1 theelepel water.
  • Haal de plakjes vlees eerst door het losgeklopte ei en daarna door vers broodkruim.
  • Kook 2 eieren in 7 minuten hard, hak ze fijn.
  • Verhit de boter in een grote koekenpan.
  • Bak de plakjes vlees in ongeveer 6 minuten goudbruin, halverwege keren.
  • Leg ze op een schaal.
  • Giet het grootste deel van het bakvet uit de pan.
  • Voeg ansjovis met 2 eetlepels water toe en laat de ansjovis op heel zacht vuur smelten.
  • Voeg kappertjes, fijngehakt ei en peterselie toe.
  • Laat het geheel zachtjes koken.
  • Roer de crème fraîche erdoor.
  • Serveer het vlees op een blaadje sla, schep wat saus erover en garneer met aalbessen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met verse pasta.
Geniet van deze Weense lekkernij met gepaneerde konijnenrug!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst Oostenrijk
Feestdagen etc Kerst