Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise Bahmi

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd14 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Thailand
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 400 g 'Thaise mix' groenten bijvoorbeeld paprika, wortel, taugé
  • 1 zakje Conimex mix voor bahmi Goreng
  • 8 nestjes bahmi
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Kook de bahmi volgens de instructies op de verpakking.
  • Wel de Conimex mix in kokend water volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak het rundergehakt rul.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Voeg de 'Thaise mix' groenten toe aan het gehakt en laat het geheel even sudderen tot de groenten zacht zijn.
  • Voeg de gewelde Conimex mix toe aan de groenten en het gehakt.
  • Als de bahmi gaar is, voeg deze dan toe aan de groentenmix in de hapjespan.
  • Roer alles goed door elkaar zodat de smaken goed mengen.
  • Serveer de Thaise bahmi direct.

Notities

Serveertip:

Garneer de bahmi eventueel met wat fijngehakte pinda's, lente-ui of koriander voor extra smaak en textuur.

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling past goed bij dit gerecht.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Lasagne Bolognese uit de Oven

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Ovenschotel, Pasta, Rundvlees, Varkensvlees
Dieët: Glutenvrij
Porties: 4
calorieën: 545kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 100 g magere gerookte spekreepjes
  • 300 g rundergehakt
  • 300 g winterpeen
  • 300 g bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 70 g tomatenpuree
  • 800 g tomatenblokjes
  • 200 ml water
  • 12 bladen glutenvrije lasagne
  • 250 g ricotta
  • 50 g Parmigiano Reggiano

Instructies

  • Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg het gehakt toe en bak nog 4 minuten.
  • Snijd ondertussen de winterpeen en bleekselderij in blokjes.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Voeg deze toe aan het gehakt en bak nog 5 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en het water toe.
  • Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Schep een flinke eetlepel saus in elk ovenschaaltje.
  • Leg daarop een lasagneblad.
  • Bedek met saus en leg daar weer een blad op.
  • Herhaal dit proces totdat elk schaaltje 3 lasagnebladen heeft met een laag saus erbovenop.
  • Verdeel de ricotta over de 4 schaaltjes.
  • Rasp de Parmezaan erboven.
  • Bak de schaaltjes lasagne in 45 minuten gaar.
  • Dek ze af met aluminiumfolie als de lasagne te donker dreigt te worden.

Nutrition

Calories: 545kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 29g | Vet: 31g | Zout: 1.4mg | Sugar: 9g

Recept afdrukken
No ratings yet

Bietenrisotto

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 -6 personen
Auteur: Christine Brekelmans

Ingrediënten

  • 750 ml bietensap
  • 2 uien fijngehakt
  • 1 eetlepel roze peperbessen optioneel
  • Olijfolie om in te bakken
  • 400 gram risotto
  • 4 rode bieten in blokjes gesneden
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram gemalen cashewnoten
  • 1,5 eetlepel honing
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels frambozenazijn
  • 75 gram rucola

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Breng het bietensap aan de kook in een pan.
  • Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de fijngehakte ui.
  • Voeg de blokjes rode biet toe aan de pan samen met de risotto.
  • Giet een beetje bietensap in de pan en laat de rijst gaar worden.
  • Voeg indien nodig meer bietensap toe tot de rijst gaar is.
  • Leg een met bakpapier beklede bakplaat klaar en verspreid de zonnebloempitten en gemalen cashewnoten erop.
  • Besprenkel met honing en voeg zout en peper toe.
  • Leg hier bovenop de plakken Parmezaanse kaas.
  • Bak de bakplaat ongeveer 10 minuten in de oven, houd het goed in de gaten.
  • Breng de risotto op smaak met frambozenazijn, zout en peper.
  • Roer de geraspte Parmezaanse kaas door de risotto.
  • Hak de rucola grof en meng het door de risotto.
  • Serveer de bietenrisotto in diepe borden, garneer met extra rucola en Parmezaanse kaas en leg de plakken kaas met noten en pitten er bovenop.

Notities

  • Voor een veganistische versie kun je de Parmezaanse kaas vervangen door veganistische kaas of gistvlokken.
  • Deze bietenrisotto is heerlijk als hoofdgerecht of als bijgerecht bij gegrilde groenten.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht en vult de smaken mooi aan.

Recept afdrukken
No ratings yet

Shoarmavlees met champignons, sugarsnaps en rijst

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vlees
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 500 g shoarmavlees gekruid
  • 1 doosje champignons
  • 1 klein blikje extra gevulde champignonsoep 0 3 l
  • 125 g sugarsnaps of klein blikje gebroken sperziebonen
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • Lassie toverrijst

Instructies

  • Zet in een steelpannetje wat water op en breng dit aan de kook.
  • Snij van de sugarsnaps de uiteinden af en doe ze in het kokend water (ongeveer zes minuten).
  • Bak het shoarmavlees in een hapjespan in de 3 eetlepels margarine (ongeveer 5 minuten).
  • Snij ondertussen de schoongeveegde champignons in plakjes en voeg ze bij het shoarmavlees.
  • Doe de gare sugarsnaps (of de uitgelekte sperzieboontjes) er ook bij en het blikje champignonsoep.
  • Laat het geheel nog even sudderen (een minuut of drie).
  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde Tomatenrisotto met Mediterrane Worstjes

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 150 ml olijfolie
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 300 g arboriorijst
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 750 ml kippenbouillon van tablet
  • 12 Mediterrane worstjes verkrijgbaar bij de vleesafdeling
  • 1 krop romaine sla
  • 2 eetlepels rode wijnazijn

Instructies

  • Verhit in een ruime pan 2 eetlepels olijfolie en bak de sjalot 2 minuten zachtjes tot deze glazig is.
  • Voeg de rijst toe en roer tot de rijst glazig wordt.
  • Meng de tomatenblokjes erdoor en verwarm tot het vocht is opgenomen.
  • Voeg telkens een deel van de bouillon toe en laat de rijst dit opnemen, herhaal tot de rijst na ongeveer 20 minuten al dente is.
  • In een koekenpan verhit je 2 eetlepels olijfolie en bak de worstjes rondom bruin.
  • Draai het vuur laag en laat de worstjes in ongeveer 15 minuten gaar worden.
  • Scheur de bladeren van de romaine sla in stukken, was en dep ze droog.
  • Meng in een slakom een dressing van de overgebleven olijfolie, rode wijnazijn, zout en peper.
  • Voeg de sla toe en meng goed.
  • Breng de risotto op smaak met zout en cayennepeper en verdeel over vier borden.
  • Leg de geroosterde worstjes erbovenop en serveer de gemengde sla apart.

Recept afdrukken
No ratings yet

Geitenkaas Broccoli Schelpjes Pasta

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pasta
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 550kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 750 g broccoli in kleine roosjes verdeeld
  • 500 g schelpjespasta
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 tomaten in plakjes gesneden
  • 200 g Hollandse geitenkaas geraspt

Instructies

  • Breng een grote pan met ruim water en zout aan de kook.
  • Kook de broccoli roosjes en plakjes stronk gedurende 7 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Schep de gekookte broccoli met een schuimspaan in een zeef en laat uitlekken.
  • Kook de schelpjespasta in het kookvocht van de broccoli volgens de instructies op de verpakking tot ze beetgaar zijn.
  • Verhit 4 eetlepels olijfolie in een hapjespan met antiaanbaklaag.
  • Fruit hierin de knoflook en rode peper.
  • Voeg de uitgelekte broccoli toe aan de pan en bak deze mee.
  • Druk de broccoli met een lepel iets fijner.
  • Giet de pasta af en voeg deze toe aan het broccoli mengsel.
  • Verwarm het geheel nog even door.
  • Verdeel de plakjes tomaat over vier borden, bestrooi met zout en peper en druppel de resterende olijfolie erover.
  • Schep de pasta naast de tomatenplakjes op de borden en bestrooi royaal met geraspte geitenkaas.
  • Serveer direct en geniet van deze smaakvolle pasta!

Notities

Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio vormt een mooie aanvulling op dit gerecht. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen goed samengaan met de romige geitenkaas en de pittige rode peper.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 2mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Pasta met Kip en Courgette

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Pasta
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 540kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 350 g schelpjespasta of glutenvrije pasta
  • 2 courgettes
  • 400 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 200 ml kookroom
  • 50 g geraspte pittige kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • ½ tablet tuinkruidenbouillon
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Halveer de courgettes in de lengte en snijd ze vervolgens in plakjes.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan.
  • Bestrooi de kipblokjes met zout en peper en bak ze in 4-5 minuten rondom bruin.
  • Schep de kipblokjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Bak de gesnipperde ui en plakjes courgette 5 minuten in het achtergebleven bakvet.
  • Voeg de gebakken kip en fijngehakte knoflook toe aan de courgette.
  • Fruit de knoflook 1 minuut zachtjes mee.
  • Verkruimel de bouillontablet erboven, voeg de kookroom toe en laat het geheel even zachtjes doorkoken.
  • Voeg peper naar smaak toe.
  • Schep de gekookte pasta door de saus en verdeel het gerecht over vier borden.
  • Bestrooi met de geraspte kaas.

Notities

Wijnadvies:

Deze romige pasta met kip en courgette past goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay.

Nutrition

Calories: 540kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 35g | Vet: 23g | Zout: 1.5mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Risotto met Portobello en Gemengde Paddenstoelen

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Italië
Porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 portobello
  • 200 g gemengde paddenstoelenmix
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • 200 g risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 350 ml tuinkruidenbouillon of groentebouillon van tablet
  • 100 g extra belegen kaas in kleine blokjes
  • 100 g walnoten of macadamia gehakt
  • 15 g verse peterselie fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • eeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes.
  • Snijd ook de portobello in stukjes.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen op hoog vuur bruin.
  • Bestrooi ze royaal met zout en peper.
  • Schep de gebakken paddenstoelen op een bord en zet opzij.
  • Voeg de resterende olie toe aan de pan en bak de ui gedurende 3 minuten zachtjes.
  • Pers de knoflook erboven uit en bak kort mee.
  • Voeg de risottorijst toe en bak mee tot alle korrels glazig zijn.
  • Voeg de witte wijn toe en laat verdampen.
  • Roer met een pollepel telkens een scheutje bouillon door de rijst.
  • Voeg telkens pas de volgende scheut bouillon toe als de vorige bijna volledig is opgenomen.
  • Ga zo door tot alle bouillon is gebruikt en de rijstkorrels beetgaar zijn (ongeveer 20 minuten in totaal).
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Roer de gebakken paddenstoelen en gehakte noten door de risotto en warm nog even door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de peterselie en kaas erdoor.
  • Verdeel de risotto over de diepe borden en serveer direct.

Notities

Garneer de risotto met extra verse peterselie voor een kleurrijke presentatie.

Wijnadvies:

Deze romige risotto met paddenstoelen past perfect bij een droge witte wijn zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Risotto met Gerookte Zalm

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Zalm
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 bleekselderijstengel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 300 g risottorijst
  • 750 ml tuinkruidenbouillon van 1½ tablet
  • 100 g verse roomkaas naturel
  • 100 g gerookte zalm in reepjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de bleekselderijstengel in reepjes, en houd het blad apart voor garnering.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalotten gedurende 1 minuut.
  • Roer de risottorijst erdoor en bak zachtjes tot alle korrels glanzend en doorzichtig zijn.
  • Voeg de reepjes bleekselderij toe aan de rijst en schenk de helft van de bouillon in de pan.
  • Verwarm op laag vuur tot de bouillon volledig is opgenomen, roer regelmatig met een houten lepel.
  • Voeg vervolgens steeds een scheut bouillon toe en laat deze volledig opnemen voordat je de volgende scheut toevoegt.
  • Ga zo door tot de risotto na 20-25 minuten beetgaar en smeuïg is.
  • Snijd het blad van de bleekselderij fijn.
  • Haal de pan van het vuur en roer de roomkaas door de risotto.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de risotto in vier diepe borden en garneer met de reepjes gerookte zalm en het fijngesneden bleekselderijblad.

Notities

Serveer deze romige risotto met gerookte zalm als hoofdgerecht met een frisse groene salade aan de zijde.

Recept afdrukken
No ratings yet

Prei Frittata met Gebakken Krieltjes

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd24 minuten
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 800 g prei
  • 700 g krieltjes voorgegaard
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 6 eieren
  • 100 ml melk
  • 150 g oude kaas geraspt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Maak de prei schoon door de onderkant te verwijderen en het donkergroene deel van het blad te snijden.
  • Snijd de stengels van de prei in dunne ringen en was ze grondig onder stromend water.
  • Laat goed uitlekken.
  • Verhit in een hapjespan 3 eetlepels olijfolie op matig vuur.
  • Bak de krieltjes afgedekt gedurende 10 minuten tot ze bijna gaar zijn.
  • Schud regelmatig om.
  • Klop in een kom de eieren los met melk en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Roer de helft van de geraspte kaas erdoor.
  • Verhit in een grote koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de prei al omscheppend in 2-3 minuten beetgaar.
  • Giet het eimengsel over de prei.
  • Strooi de rest van de kaas erover en leg een deksel op de pan.
  • Laat de frittata op heel laag vuur, eventueel met behulp van een vlamverdeler, in 10-15 minuten stollen.
  • Verwijder het deksel van de hapjespan en bak de krieltjes nog 3-5 minuten zonder deksel, omscheppend, tot ze goudbruin zijn.
  • Snijd de frittata in 8 punten.
  • Serveer op vier borden elk 2 punten frittata met de gebakken krieltjes ernaast.

Notities

Deze frittata kan ook in de oven worden bereid. Verspreid de beetgare prei over een lage taartvorm en giet het eimengsel erover. Bestrooi met kaas en bak de frittata in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 15-20 minuten, of tot hij lichtbruin en gaar is.

Wijnadvies:

Deze hartige frittata gaat goed samen met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.