Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Shoarmavlees met champignons, sugarsnaps en rijst

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vlees
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zet in een steelpannetje wat water op en breng dit aan de kook.
  • Snij van de sugarsnaps de uiteinden af en doe ze in het kokend water (ongeveer zes minuten).
  • Bak het shoarmavlees in een hapjespan in de 3 eetlepels margarine (ongeveer 5 minuten).
  • Snij ondertussen de schoongeveegde champignons in plakjes en voeg ze bij het shoarmavlees.
  • Doe de gare sugarsnaps (of de uitgelekte sperzieboontjes) er ook bij en het blikje champignonsoep.
  • Laat het geheel nog even sudderen (een minuut of drie).
  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomatenrisotto met worstjes

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In hapjespan 2 eetlepels olie verhitten en ui 2 minuten zachtjes bakken.
  • Rijst toevoegen en roeren tot rijst glazig is.
  • Inhoud van blik tomatenblokjes erdoor scheppen en verwarmen tot vocht door rijst is opgenomen.
  • Telkens deel van bouillon toevoegen en door rijst laten opnemen, tot na ca. 20 minuten rijst beetgaar is.
  • Intussen in de koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en worstjes rondom bruin bakken.
  • Vuur laag draaien en worstjes in ca. 15 minuten gaar laten worden.
  • Bladeren van ijsbergsla in stukken scheuren, wassen en droogdeppen of in slacentrifuge
  • droogslingeren.
  • In slakom dressing roeren van rest van olie, azijn, zout en peper.
  • Sla erdoor mengen.
  • Risotto pittig op smaak brengen met zout en cayennepeper en op vier borden scheppen.
  • Worstjes erop leggen, sla apart serveren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Curry kokosballetjes met atjarrijst en snijboontjes

Recept categorieën: Rijst, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Pel en snijd de ui heel fijn.
  • Meng het gehakt met de ui en 1 eetlepel woksaus.
  • Draai er met natte handen kleine balletjes van.
  • Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en bak de gehaktballetjes in 5 minuten rondom goudbruin en gaar.
  • Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de snijboontjes 3 minuten.
  • Voeg de rest van de woksaus en de atjar toe en roerbak 2 minuten.
  • Schep de rijst erdoor en warm goed door.
  • Verdeel de atjarrijst en de balletjes over de kommen of borden.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Geef er Conimex Smaakmaker Sambal naar keuze bij voor dat beetje extra pit.
Variatietip:
Vervang de witte Wok Rijst door gele Wok Rijst en voeg 2 eetlepels fijngehakte groene tuinkruiden toe.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Avocadosalade met gepocheerd ei

Recept categorieën: Ei, Salade
porties: 4
Calorieën: 353kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
  • Meng het rasp en 1 el sap met de olijfolie.
  • Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe aan de dressing.
  • Breng op smaak met peper, extra citroensap, agavesiroop en een beetje zout.
  • Halveer de avocado’s en schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
  • Snijd het vruchtvlees in reepjes en bestrijk licht met citroensap.
  • Verdeel de sla over de borden.
  • Schaaf lange linten van de komkommer en verdeel ze met de avocado en de dressing over de sla.
  • Breng een laag van ca. 5 cm water in een hapjespan tot tegen de kook aan.
  • Voeg de azijn toe.
  • Breek een ei in een kopje en maak met een lepel een draaikolk in het water.
  • Laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden.
  • Kook ca. 3 min. of tot het eiwit gestold is en de dooier zacht.
  • Neem met een schuimspaan uit het water en laat kort uitlekken op keukenpapier.
  • Pocheer zo nog 3 eieren.
  • Leg op elk bord een ei en bestrooi evt. met zout en chiliflakes.

Nutrition

Calorieën: 353kcal


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkenshaasmedaillons met zwarte olijvenjus

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bleekselderij schoonmaken en stengels in stukken van ca. 8 cm lengte snijden.
  • Varkenshaasjes elk in 4 dikke plakken (medaillons)snijden en elk met 1 plakje ontbijtspek omwikkelen.
  • Met cocktailprikker vaststeken.
  • Olijven in plakjes snijden.
  • In hapjespan 2 eetlepels boter verhitten.
  • Bleekselderij ca. 5 minuten roerbakken en dan op bord scheppen.
  • In dezelfde pan rest van boter verhitten.
  • Varkenshaasmedaillons in pan in 7-8 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Bleekselderij laatste minuut weer meebakken.
  • Bleekselderij op borden scheppen, varkenshaas erop leggen.
  • Olijven en 1 dl water door achtergebleven bakvet roeren en aan de kook brengen.
  • Olijvenjus op en om gerecht scheppen, bestrooien met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappelpuree.
Tip:

Vervang de olijven eventueel door 3 eetlepels zwarte-olijventapenade


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige rijst met zeekraal en tijgergarnalen

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Garnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.
  • Zeekraal in vergiet doen, afspoelen en laten uitlekken.
  • Limoen uitpersen.
  • Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
  • In hapjespan 1 lepel boter verhitten, sjalotjes 2 minuten zachtjes bakken.
  • Risotto in de pan doen en roeren tot alle rijstkorrels glazig zijn.
  • (In waterkoker) 7 dl water aan de kook brengen.
  • Wijn, limoensap en bouillon door risotto roeren.
  • Als alle wijn door de rijst is opgenomen, telkens een scheut kokend water toevoegen tot al het water is opgenomen.
  • Garnalen en zeekraal door risotto roeren en de laatste 10 minuten mee laten garen.
  • Steeltjes van peterselie snijden, blad fijnhakken.
  • Rest van boter en peterselie door risotto roeren.
  • Risotto over vier voorverwarmde borden verdelen en royaal bestrooien met peper.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Haaskarbonade à la bonne femme

AllerHande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 1 persoon

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en grof snipperen.
  • Aardappel schillen, wassen en in kleine blokjes snijden.
  • Karbonades bestrooien met zout en peper.
  • In hapjespan boter verhitten.
  • Karbonades op hoog vuur in ca. 2 minuten bruin bakken, halverwege keren.
  • Op bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Spekreepjes in bakvet ca. 1 minuut bakken.
  • Ui, aardappelblokjes, groentefantasie en kruiden toevoegen.
  • Al omscheppend ca. 2 minuten bakken.
  • Wijn erbij schenken.
  • Afgedekt ca. 10 minuten zachtjes smoren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Groentemengsel op bord scheppen.
  • Karbonades erop leggen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Worteltjes met ui en salie

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

VoorBereiden:

  • Worteltjes wassen en halveren.
  • Laurierblad, tijm en peterselie met dik garen tot boeketje binden.
  • Sjalotjes pellen en snipperen.
  • Bosui schoonmaken en in ringen snijden.
  • Salieblaadjes in smalle reepjes snijden.

Bereiden:

  • In wok of hapjespan olie verwarmen.
  • Wortel, sjalot en bosui al omscheppend ca. 3 minuten bakken zonder dat ze bruin kleuren. Kruidenboeketje en helft van salie toevoegen.
  • Ca. 11/2 dl warm water en suiker toevoegen.
  • Wortelmengsel afgedekt in ca. 20 minuten gaar stoven.
  • Laatste 10 minuten erwtjes laten meekoken.
  • Eventueel kookvocht afgieten, boeketje verwijderen.
  • Op smaak brengen met zout, peper en rest van salie.
  • Serveren met bijvoorbeeld gegrilde lamskoteletjes met tijmboter.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tonijnroomsaus met pasta

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Saus
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tagliatelle gaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Courgette wassen, schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Tonijn afgieten.
  • In hapjespan olie verhitten.
  • Ui ca. 2 minuten bakken.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Courgette toevoegen en al
  • omscheppend ca. 3 minuten meebakken.
  • Wijn, tonijn, dille en slagroom toevoegen.
  • Saus al roerend aan de kook brengen en binden met allesbinder.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tagliatelle afgieten en op twee borden scheppen.
  • Saus erover verdelen.
  • Kappertjes erover strooien.
  • Garneren met toefjes peterselie.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Lamshaasjes met kaneelsaus

Recept categorieën: Bijgerecht, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit een grote hapjespan, voeg de olie toe en bak het gekozen vlees om en om goudbruin.
  • Bestrooi het naar smaak met zout.
  • Neem het vlees uit de pan, voeg de sjalotjes toe en bak deze 1 minuut.
  • Schenk de kippenbouillon erbij en voeg de rozijnen, de honing, de komijn en de kaneel toe.
  • Roer goed en doe het vlees terug in de pan.
  • Laat het vlees zachtjes stoven tot het rosé (lam en varken) of gaar (kip of kalkoen) is.
  • Serveer het vlees met de saus, gekookte (zilvervlies- of meergranen)rijst en spruitjes of witte of groene kool.
  • Strooi er wat sesamzaadjes over en garneer met een takje munt of koriander.

Tips / Opmerkingen

Lamsvlees wordt meestal geassocieerd met het voorjaar, maar ook in de winter is dit vlees niet te versmaden. In plaats van lamshaas kan ook varkenshaas, kip- of kalkoenfilet worden gebruikt.
De saus op basis van kippenbouillon, rozijnen, honing, komijn en vooral kaneel geeft een winterse sfeer op het bord.
Lekker in combinatie met spruitjes of gestoofde of roergebakken kool.