Recept afdrukken
No ratings yet

Volkoren Penne met Zeevruchten in Tomatensaus

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 520kcal
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g volkoren penne
  • 500 g zeevruchtencocktail diepvries
  • 1 aubergine
  • 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie
  • 1 fles sugocasa cipolla e aglio saus 690ml
  • 100 ml droge witte wijn
  • Peper
  • 75 g rucola

Instructies

  • Bereidingswijze:
  • Kook de volkoren penne in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking tot deze beetgaar is.
  • Ontdooi de zeevruchtencocktail volgens de gebruiksaanwijzing en dep deze goed droog.
  • Snijd de aubergine in kleine blokjes.
  • Smelt de ansjovisfilets in olijfolie in een hapjespan.
  • Bak de aubergineblokjes gedurende 4 minuten in de pan met gesmolten ansjovisfilets.
  • Voeg de tomatensaus en witte wijn toe aan de pan.
  • Schep de ontdooide zeevruchtencocktail erdoor en verwarm de saus op laag vuur tot alles goed door en door verwarmd is.
  • Breng de saus op smaak met peper.
  • Giet de gekookte penne af en roer een scheutje van het kookwater door de tomatensaus.
  • Meng de penne met de saus.
  • Verdeel de rucola over de diepe borden en schep de penne met zeevruchten saus erop.

Notities

Serveertips:

Garneer de pasta eventueel met wat versgeraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak. Serveer met een knapperig stuk versgebakken ciabatta brood.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 77g | Protein: 26g | Vet: 10g | Zout: 10mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Pasta met Biefstuk en Champignon Stroganoffsaus

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Rundvlees
Land van herkomst: Rusland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Suikervrij
Porties: 4 personen
calorieën: 720kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 150 g oesterzwammen in reepjes gesneden
  • 250 g tagliatelle koelverse
  • 25 g boter
  • 500 g biefstuk in blokjes gesneden
  • 75 g rucola
  • 2 eetlepels balsamicodressing
  • 50 g pittige kaas bijvoorbeeld grana padano, in stukjes

Instructies

  • Snijd de oesterzwammen in reepjes.
  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout tot ze beetgaar zijn.
  • Smelt de boter in een hapjespan en bak hierin de oesterzwammen en biefstukblokjes gedurende 4 minuten, regelmatig omscheppend.
  • Voeg de stroganoffsaus toe en verwarm deze nog 1 minuut mee.
  • Verdun de saus indien nodig met wat kookwater.
  • Meng in een kom de rucola met de balsamicodressing.
  • Giet de pasta af en verdeel deze over warme borden.
  • Schep de biefstuk en champignon stroganoffsaus over de pasta en rasp de kaas er grof overheen.
  • Serveer de salade apart.

Notities

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of Shiraz, past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 720kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 45g | Vet: 35g | Zout: 2.3mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Bieten Gehaktschotel

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Ovenschotel, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Suikervrij
Porties: 4 personen
calorieën: 650kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 500 g gekookte bietjes
  • 75 g roomboter
  • 2 uien gesnipperd
  • ½ eetlepel gedroogde tijm
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 150 ml melk
  • 2 druppels scherpe mosterd
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de aardappels, snijd ze in stukken, was ze en kook ze gaar in ongeveer 20 minuten.
  • Snijd de gekookte bietjes in plakken.
  • Verhit in een hapjespan 25 g boter en bak de ui zachtjes gedurende 3 minuten.
  • Voeg de plakjes biet en gedroogde tijm toe aan de pan.
  • Stoof het geheel afgedekt nog 5 minuten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bak in een andere hapjespan het gehakt in 5 minuten rul.
  • Schep overtollig vet weg en bestrooi het gehakt met zout en peper.
  • Giet de aardappels af, laat ze even uitdampen en stamp ze tot puree.
  • Meng de melk, mosterd, 50 g boter, zout en peper door de puree.
  • Leg de plakjes biet in een ingevette ovenschaal, verdeel het gehakt erover en bedek het geheel met de aardappelpuree.
  • Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak het gerecht gedurende 25-30 minuten.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 650kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 35g | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Mosterd-Karbonades met Gebakken Spinazie

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd23 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 4 karbonades
  • 4 eetlepels gladde mosterd
  • Grofgemalen zwarte peper
  • 4 eetlepels boter
  • ½ eetlepel gedroogde dragon
  • 125 ml crème fraîche
  • 600 g panklare spinazie
  • 1 rode ui in flinterdunne ringen gesneden

Instructies

  • Bestrooi de karbonades aan beide kanten met zout, smeer ze in met mosterd en bestrooi met grofgemalen zwarte peper.
  • Verhit 2 eetlepels boter in een hapjespan en bak de karbonades aan beide kanten goudbruin en gaar in ongeveer 15 minuten.
  • Meng in een kom de gedroogde dragon door de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
  • Smelt de rest van de boter in een (hapjes)pan en laat de spinazie in ongeveer 8 minuten slinken.
  • Breng de spinazie op smaak met zout en peper en laat het vervolgens uitlekken in een zeef.
  • Verdeel de uitgelekte spinazie over vier borden en leg de uiringen er bovenop.
  • Leg de karbonades naast de spinazie en schep wat van de dragon-crème fraîche erover.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio vormt een goede aanvulling op dit gerecht. De lichte zuurgraad van de wijn zal de smaken van de mosterd-karbonades en de romige crème fraîche mooi aanvullen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zomerse Kabeljauw met Tomatensaus en Pesto Pasta

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
calorieën: 650kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 sjalot fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 30 g verse peterselie fijngehakt
  • 15 g verse basilicum fijngehakt
  • 250 g cherrytomaten in kwarten gesneden
  • 4 kleine kabeljauwhaasjes of 2 grote ca. 500 g
  • 2 blikken gepelde tomaten op tomatensap à 400 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g zwarte olijven
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 g verse tagliatelle of fettuccine pasta
  • 100 g pittige kaas bijv. grana padano, geraspt
  • 1 bakje verse groene pesto 100 g

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit de sjalot en de helft van de knoflook gedurende 2 minuten.
  • Pureer de gepelde tomaten met sap in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Voeg de gepureerde tomaten met basilicum toe aan de hapjespan en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit intussen in een koekenpan de resterende olie en fruit de rest van de knoflook gedurende 1 minuut.
  • Bestrooi de kabeljauwhaasjes met zout en peper, bak ze 2 minuten per kant in de koekenpan.
  • Voeg de cherrytomaten, olijven en kappertjes toe aan de koekenpan en bak ze 2 minuten mee.
  • Leg de gebakken vis in een ovenschaal en bestrooi met peterselie en oregano.
  • Schenk de witte wijn bij de tomaten in de pan en laat even inkoken.
  • Schep het tomaat-olijvenmengsel naast en over de vis in de ovenschaal.
  • Kook de pasta in ruim water met zout iets korter dan de gebruiksaanwijzing aangeeft, zodat de pasta nog net niet beetgaar is.
  • Giet af en meng door de saus.
  • Verdeel de pasta met saus over vier ovenschaaltjes bekleed met aluminiumfolie.
  • Bestrooi de pasta met geraspte kaas en verdeel de pesto erover.
  • Vouw de folie dicht en zet de schaaltjes in de oven.
  • Verwarm gedurende 7 minuten.
  • Verdeel de vis met groenten en jus over vier warme borden.
  • Serveer de pasta apart en garneer eventueel met zeekraal.

Notities

Wijnadvies:

Een droge Italiaanse witte wijn zoals Vermentino di Sardegna vormt een uitstekende combinatie met dit gerecht. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen goed samengaan met de tomatensaus en de basilicum, terwijl de complexiteit ervan de vis en de pittige kaas mooi aanvult.

Nutrition

Calories: 650kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 40g | Vet: 30g | Zout: 2mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Linzenschotel met gerookt spek en prei

Bereidingstijd48 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 400 g gedroogde linzen
  • 1 kg prei
  • 75 g boter
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 200 g gerookt katenspek in blokjes
  • 8 eetlepels piccalilly

Instructies

  • Spoel de linzen af en kook ze in ruim water met zout in 30-40 minuten gaar.
  • Halveer de prei in de lengte, verwijder de stugge bladeren en snijd de worteltjes eraf.
  • Snijd de prei vervolgens in stukken van 5 cm.
  • Verhit 50 g boter in een hapjespan en voeg de prei toe.
  • Stoof de prei in 20 minuten zachtjes gaar.
  • Verhit de rest van de boter in een steelpan en bak hierin de ui gedurende 3 minuten zachtjes.
  • Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze nog 1 minuut mee.
  • Giet de linzen af en meng ze door het uimengsel.
  • Bak in een droge koekenpan de blokjes katenspek bruin en krokant.
  • Breng de linzen en prei op smaak met zout en peper en verdeel ze over vier borden.
  • Leg de gebakken spekjes er bovenop en serveer de piccalilly ernaast.

Notities

Deze hartige linzenschotel met gerookt spek en prei gaat goed samen met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kipsalade met Sinaasappel en Croutons

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Salade
Land van herkomst: Internationaal
Porties: 4 personen
calorieën: 400kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 tablet kippenbouillon
  • 400 g kipfilet
  • 4 sneetjes oud witbrood in blokjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 175 g mosterdkaas in plakken
  • 2 sinaasappels
  • 150 g veldsla
  • 6 eetlepels Thousand Island dressing

Instructies

  • Breng in een hapjespan 500 ml water met het verkruimelde bouillontablet aan de kook.
  • Zet de pan op zeer laag vuur en leg de kipfilet erin.
  • Laat de kip in 12-14 minuten gaar worden (als de kip niet volledig onder bouillon staat, halverwege keren).
  • Bak intussen in een droge koekenpan de blokjes brood op matig vuur in 5 minuten rondom bruin.
  • Snijd de paprika en kaas in smalle reepjes.
  • Schil de sinaasappels dik, halveer de partjes.
  • Neem de kip uit de bouillon, laat iets afkoelen en snijd in stukjes.
  • Verwijder de worteltjes van de veldsla en meng de sla in een schaal met de kip, sinaasappel, paprika- en kaasreepjes.
  • Schep de salade om met de dressing en verdeel over vier diepe borden.
  • Strooi de croutons erover.

Notities

Wijnadvies:

Deze kipsalade met sinaasappel en croutons gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé. De fruitige tonen van de wijn complementeren de zoete en hartige smaken van de salade, terwijl de frisheid zorgt voor een verfrissende tegenhanger.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 2mg | Sugar: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidige Kip in Tomatensaus met Aubergine

Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Mediterraan
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 500 g kipmedaillons
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 1 aubergine in blokjes
  • 125 ml crème fraîche

Instructies

  • Bestrooi de kipmedaillons met een snufje zout en peper.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en braad de kip aan beide kanten goudbruin.
  • Voeg de fijngesneden knoflook en kaneelstokjes toe en fruit kort mee.
  • Schenk de tomatenblokjes erbij en breng de kip op smaak met oregano, zout en peper.
  • Laat de kip afgedekt op laag vuur 30 minuten sudderen.
  • In een hapjespan fruit je de gesnipperde ui 5 minuten in de resterende olie.
  • Voeg de blokjes aubergine toe en bak deze al omscheppend mee.
  • Roer de crème fraîche erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Laat de aubergine op laag vuur afgedekt 20 minuten smoren.
  • Schep de kip met tomatensaus op vier borden en serveer de aubergine ernaast.

Notities

Serveer deze kruidige kip in tomatensaus met aubergine met een bijgerecht van wilde & witte rijst voor een volledige maaltijd. Garneer eventueel met wat verse kruiden zoals peterselie of basilicum.

Wijnadvies:

Als drankje past een glas rode wijn zoals een Merlot goed bij dit gerecht.

Recept afdrukken
No ratings yet

Geurige Wijngestoofde Kip met Spruitjes en Aardappeltjes

Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Glutenvrij
Porties: 4 personen
calorieën: 515kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 rode uien gesnipperd
  • 50 g boter
  • 350 g kipfilet in blokjes
  • 125 g kastanjechampignons gesneden
  • 100 ml rode wijn
  • 190 ml vleesfond
  • 900 g aardappelpartjes
  • 4 takjes rozemarijn
  • 400 g spruitjes panklaar
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit 25 g boter in een hapjespan en bak de gesnipperde ui zachtjes gedurende 2 minuten.
  • Bestrooi de kipblokjes met zout en peper.
  • Voeg ze toe aan de ui en bak ze op hoog vuur gedurende 2 minuten.
  • Voeg de gesneden champignons toe aan het kipmengsel.
  • Schenk de rode wijn en vleesfond in de pan en laat op hoog vuur tot de helft inkoken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak ze fijn.
  • Meng ze door de aardappelpartjes.
  • Verhit 25 g boter in een grote koekenpan of wok en bak de aardappelpartjes in 10-14 minuten goudbruin, de eerste 5 minuten met deksel op de pan.
  • Kook de spruitjes beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Roer de gekookte spruitjes door het kipmengsel.
  • Verdeel de aardappelpartjes over de borden en schep het kip-spruitjes mengsel ernaast.

Notities

Wijnadvies: Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon past goed bij de rijke smaken van de wijngestoofde kip, spruitjes en aardappeltjes. De volle body en fruitige tonen van deze wijnen vullen het gerecht mooi aan.

Nutrition

Calories: 515kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 28g | Vet: 23g | Zout: 1.2mg | Sugar: 4g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Gnocchi met Spruitjes en Spekjes

Bereidingstijd27 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 470kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 500 g spruitjes
  • 500 g gnocchi
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 125 g magere spekreepjes
  • 2 grote uien gesnipperd
  • 100 g Grana Padano kaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Maak de spruitjes schoon en halveer grote exemplaren.
  • Kook de spruitjes in weinig water met wat zout gedurende 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
  • Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de spekreepjes in 3 minuten krokant.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze nog 3 minuten mee.
  • Voeg de uitgelekte spruitjes en gekookte gnocchi toe aan het spek-uimengsel en bak nog 2 minuten mee.
  • Schaaf grove krullen van de Grana Padano kaas met een kaasschaaf.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de gnocchi over de borden en bestrooi met de kaaskrullen.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Beaujolais passen goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 470kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 17g | Vet: 22g | Zout: 2mg | Sugar: 3g