Bestrooi de kipmedaillons met een snufje zout en peper.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en braad de kip aan beide kanten goudbruin.
Voeg de fijngesneden knoflook en kaneelstokjes toe en fruit kort mee.
Schenk de tomatenblokjes erbij en breng de kip op smaak met oregano, zout en peper.
Laat de kip afgedekt op laag vuur 30 minuten sudderen.
In een hapjespan fruit je de gesnipperde ui 5 minuten in de resterende olie.
Voeg de blokjes aubergine toe en bak deze al omscheppend mee.
Roer de crème fraîche erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Laat de aubergine op laag vuur afgedekt 20 minuten smoren.
Schep de kip met tomatensaus op vier borden en serveer de aubergine ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze kruidige kip in tomatensaus met aubergine met een bijgerecht van wilde & witte rijst voor een volledige maaltijd. Garneer eventueel met wat verse kruiden zoals peterselie of basilicum.
Wijnadvies:
Als drankje past een glas rode wijn zoals een Merlot goed bij dit gerecht.