Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Gnocchi met Spruitjes en Spekjes
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
27
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
kookpan
vergiet
Kaasschaaf
Ingrediënten
▢
500
g
spruitjes
▢
500
g
gnocchi
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
125
g
magere spekreepjes
▢
2
grote
uien
gesnipperd
▢
100
g
Grana Padano kaas
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Maak de spruitjes schoon en halveer grote exemplaren.
Kook de spruitjes in weinig water met wat zout gedurende 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de spekreepjes in 3 minuten krokant.
Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze nog 3 minuten mee.
Voeg de uitgelekte spruitjes en gekookte gnocchi toe aan het spek-uimengsel en bak nog 2 minuten mee.
Schaaf grove krullen van de Grana Padano kaas met een kaasschaaf.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Verdeel de gnocchi over de borden en bestrooi met de kaaskrullen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Beaujolais passen goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
470
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
17
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken