Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Linzenschotel met gerookt spek en prei
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
48
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
Steelpan
Koekenpan
Ingrediënten
▢
400
g
gedroogde linzen
▢
1
kg
prei
▢
75
g
boter
▢
2
uien
fijngesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
geperst
▢
200
g
gerookt katenspek
in blokjes
▢
8
eetlepels
piccalilly
Instructies
Spoel de linzen af en kook ze in ruim water met zout in 30-40 minuten gaar.
Halveer de prei in de lengte, verwijder de stugge bladeren en snijd de worteltjes eraf.
Snijd de prei vervolgens in stukken van 5 cm.
Verhit 50 g boter in een hapjespan en voeg de prei toe.
Stoof de prei in 20 minuten zachtjes gaar.
Verhit de rest van de boter in een steelpan en bak hierin de ui gedurende 3 minuten zachtjes.
Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze nog 1 minuut mee.
Giet de linzen af en meng ze door het uimengsel.
Bak in een droge koekenpan de blokjes katenspek bruin en krokant.
Breng de linzen en prei op smaak met zout en peper en verdeel ze over vier borden.
Leg de gebakken spekjes er bovenop en serveer de piccalilly ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze hartige linzenschotel met gerookt spek en prei gaat goed samen met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij