Breng in een hapjespan 500 ml water met het verkruimelde bouillontablet aan de kook.
Zet de pan op zeer laag vuur en leg de kipfilet erin.
Laat de kip in 12-14 minuten gaar worden (als de kip niet volledig onder bouillon staat, halverwege keren).
Bak intussen in een droge koekenpan de blokjes brood op matig vuur in 5 minuten rondom bruin.
Snijd de paprika en kaas in smalle reepjes.
Schil de sinaasappels dik, halveer de partjes.
Neem de kip uit de bouillon, laat iets afkoelen en snijd in stukjes.
Verwijder de worteltjes van de veldsla en meng de sla in een schaal met de kip, sinaasappel, paprika- en kaasreepjes.
Schep de salade om met de dressing en verdeel over vier diepe borden.
Strooi de croutons erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze kipsalade met sinaasappel en croutons gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé. De fruitige tonen van de wijn complementeren de zoete en hartige smaken van de salade, terwijl de frisheid zorgt voor een verfrissende tegenhanger.