Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Volkoren Penne met Zeevruchten in Tomatensaus
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
Ingrediënten
▢
400
g
volkoren penne
▢
500
g
zeevruchtencocktail
diepvries
▢
1
aubergine
▢
1
blikje
ansjovisfilets in olijfolie
▢
1
fles sugocasa cipolla e aglio saus
690ml
▢
100
ml
droge witte wijn
▢
Peper
▢
75
g
rucola
Instructies
Bereidingswijze:
Kook de volkoren penne in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking tot deze beetgaar is.
Ontdooi de zeevruchtencocktail volgens de gebruiksaanwijzing en dep deze goed droog.
Snijd de aubergine in kleine blokjes.
Smelt de ansjovisfilets in olijfolie in een hapjespan.
Bak de aubergineblokjes gedurende 4 minuten in de pan met gesmolten ansjovisfilets.
Voeg de tomatensaus en witte wijn toe aan de pan.
Schep de ontdooide zeevruchtencocktail erdoor en verwarm de saus op laag vuur tot alles goed door en door verwarmd is.
Breng de saus op smaak met peper.
Giet de gekookte penne af en roer een scheutje van het kookwater door de tomatensaus.
Meng de penne met de saus.
Verdeel de rucola over de diepe borden en schep de penne met zeevruchten saus erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertips:
Garneer de pasta eventueel met wat versgeraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak. Serveer met een knapperig stuk versgebakken ciabatta brood.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
77
g
|
Protein:
26
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
10
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken