Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Bieten Gehaktschotel
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Hapjespan
Stamper
ovenschaal
Ingrediënten
▢
1
kg
kruimige aardappels
▢
500
g
gekookte bietjes
▢
75
g
roomboter
▢
2
uien
gesnipperd
▢
½
eetlepel
gedroogde tijm
▢
500
g
half-om-halfgehakt
▢
150
ml
melk
▢
2
druppels
scherpe mosterd
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de aardappels, snijd ze in stukken, was ze en kook ze gaar in ongeveer 20 minuten.
Snijd de gekookte bietjes in plakken.
Verhit in een hapjespan 25 g boter en bak de ui zachtjes gedurende 3 minuten.
Voeg de plakjes biet en gedroogde tijm toe aan de pan.
Stoof het geheel afgedekt nog 5 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Bak in een andere hapjespan het gehakt in 5 minuten rul.
Schep overtollig vet weg en bestrooi het gehakt met zout en peper.
Giet de aardappels af, laat ze even uitdampen en stamp ze tot puree.
Meng de melk, mosterd, 50 g boter, zout en peper door de puree.
Leg de plakjes biet in een ingevette ovenschaal, verdeel het gehakt erover en bedek het geheel met de aardappelpuree.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak het gerecht gedurende 25-30 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
35
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij