Recept afdrukken
No ratings yet

Tijgergarnalen met broccoli

Recept categorieën: Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 20 garnalen
  • 600 gram broccoliroosjes
  • 100 gram geschrapte worteltjes
  • 1 bos lenteui
  • 1 citroen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 eetlepel(s) slaolie
  • ½ eetlepel(s) marjolein

Instructies

  • Kook de broccoliroosjes met zout beetgaar.
  • Snij de worteljes en de lente-uitjes in dunne schuine plakjes.
  • Snij de citroen in 4 plakken en pers de rest van de citroen uit.
  • Pel de teentjes knoflook en hak ze samen met de rode peper fijn.
  • Verhit een wok met olie en verhit hierin het knoflookmengsel 2 minuten.
  • Voeg de marjolein, de garnalen, de lente-uitjes en de wortels toe en roerbak ze op een hoog vuur in enkele minuten. Schep de broccoli erdoor en besprenkel het geheel met citroensap.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaanse spruitjes met aardappel en chorizo

Recept categorieën: Groenten, Vlees
Land van herkomst: Spanje
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram aardappels vastkokers
  • 250 gram kleine spruitjes
  • ½ spaanse peper
  • ½ paprika
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 100 gram chorizo
  • 50 gram olijven
  • peper
  • zout

Instructies

  • Schil de aardapelen en verdeel ze in blokjes, maak de spruiten schoon.
  • Blancheer de aardappelblokjes en de spruiten kort.
  • Verwijder de zaadjes van de paprika en snij deze met de spaanse peper julienne.
  • Verhit de olijfolie en roerbak hierin de ui, spaanse peper, de paprika en de knoflook 3 minuten.
  • Schep de spruitjes en de aardappelblokjes erdoor en bak onder voortdurend omscheppen 5-7 minuten.
  • Pers de helft van de citroen uit en voeg 1 eetlepel sap met peper en zout bij het gerecht.
  • Halveer de olijven, verdeel de chorizo in reepjes en schep beide in de wok goed om, goed doorwarmen en serveren met partjes citroen.