Gevulde Aubergines met Feta en Gehakt

Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 1 theelepel suiker
  • 2 gedroogde chilipepertjes verkruimeld
  • 2 grote aubergines
  • 400 g rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 100 g fetakaas grof verkruimeld
  • ½ zakje verse peterselie à 30 g fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  • Verhit in een hapjespan 1 eetlepel olie en bak de gesnipperde ui glazig gedurende 2-3 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes met vocht, suiker en verkruimelde chilipepertjes toe en laat dit 15-20 minuten zachtjes sudderen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Halveer intussen de aubergines in de lengte en hol ze uit met een lepel tot ongeveer 1 cm van de rand.
  • Snijd het vruchtvlees fijn.
  • Verhit in een koekenpan de resterende olie en bak het gehakt rul gedurende 2-3 minuten.
  • Voeg het fijngesneden auberginevruchtvlees, geperste knoflook en gedroogde oregano toe aan het gehaktmengsel en bak nog 5 minuten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal.
  • Leg de uitgeholde aubergines in de saus en vul ze met het gehaktmengsel.
  • Bak de gevulde aubergines in het midden van de oven gedurende ca.
  • 35-40 minuten tot ze gaar zijn.
  • Leg de aubergines op vier borden en garneer met verkruimelde feta en fijngehakte peterselie.
  • Serveer met de tomatensaus eromheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse Griekse witte wijn, zoals een Assyrtiko, past goed bij dit gerecht. De levendige zuren en fruitige tonen van de wijn complementeren de smaken van de gevulde aubergines en feta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Rundvlees
Land van herkomst Griekenland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij