Basilicum fetarol

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 35 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak fillobladerdeeg 250 g, diepvries, Easy Bakery,
  • 50 g pijnboompitten zakje á 100 g, Star,
  • 2 zakjes basilicum verse á 15 g,
  • 200 g fetakaas
  • 1 bakje magere kwark 225 g, Mona,
  • 1 scharreleierdooier,
  • zout
  • zwarte peper, versgemalen
  • ½ zakje knoflookbieslook verse á 20 g,
  • 50 g boter of margarine
  • 3 eetlepel paneermeel
  • 6 tomaten
  • ¾ deciliter medium dry sherry
  • ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten,

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Bladerdeeg ca. 2 uur van tevoren laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing).
  • In droge koekenpan pijnboompitten in ca. 2 minuten goudbruin roosteren.
  • Laten afkoelen.
  • Basilicum fijnhakken.
  • Feta in stukjes snijden.
  • In keukenmachine feta, kwark en eierdooier mengen tot gladde massa of boven kom door zeef wrijven en mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Helft van bieslook erboven fijn knippen.
  • Helft van basilicum erdoor roeren.
  • In steelpan boter smelten.
  • Vorm invetten. Doek(en) op aanrecht leggen.
  • Vellen bladerdeeg halveren en korte kanten dun bestrijken met gesmolten boter.
  • 4 Halve vellen bladerdeeg naast elkaar op doek leggen, zodat korte kanten elkaar ca. 2 cm overlappen.
  • Dun bestrijken met gesmolten boter.
  • Hierop nog 2 lagen van 4 halve vellen bladerdeeg leggen.
  • Elke laag dun bestrijken met gesmolten boter.
  • Paneermeel erover strooien.
  • Rest van basilicum erover strooien.
  • Kaasmengsel erover uitstrijken, hierbij ca. 3 cm van rand vrijhouden.
  • Pijnboompitten erover strooien.
  • Bladerdeeg met behulp van doek over vulling vouwen, zodat lange worst ontstaat.
  • Rand dun bestrijken met boter en vastplakken.
  • Deegrol oprollen tot ronde platte spiraalvorm, uiteinde tegen rol plakken en met naad naar beneden in vorm leggen.
  • Bovenkant royaal bestrijken met rest van gesmolten boter.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Tomaten wassen en in stukken snijden.
  • In keukenmachine tomaten pureren of boven kom door zeef wrijven.
  • In pan tomatenpuree met sherry aan de kook brengen en ca. 8 minuten op hoog vuur laten inkoken.
  • Boven andere pan door zeef wrijven.
  • Rest van bieslook erboven fijnknippen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

BEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. In midden van oven rol in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Uit oven ca. 5 minuten laten staan.
  • Vier borden voorverwarmen.
  • Saus opnieuw zachtjes verwarmen.
  • Rol in 4 punten snijden en op borden leggen.
  • Saus ernaast scheppen.
  • Serveren met gemengde sla van eikenbladsla, veldsla en kerstomaatjes.

Voedingswaarden

Calories: 525 kcal | koolhydraten: 46 g | Protein: 23 g | Vet: 28 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch