Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Basilicum-Feta Rol met Tomatensaus
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
35
minuten
min
Bereidingstijd:
55
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
lage taartvorm Ø 24 cm
Steelpan
Kaasdoek (of schone theedoeken)
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
pak
fillobladerdeeg
250 g, diepvries
▢
50
g
pijnboompitten
▢
2
zakjes
verse basilicum
à 15 g
▢
200
g
fetakaas
▢
225
g
magere kwark
▢
1
scharreleierdooier
▢
Zout
▢
Zwarte peper
▢
20
g
knoflookbieslook
▢
50
g
boter of margarine
▢
3
eetlepels
paneermeel
▢
6
tomaten
▢
¾
dl
medium dry sherry
▢
Extra boter of margarine om in te vetten
Instructies
Voorbereiding:
Laat het fillobladerdeeg ca.
2 uur van tevoren ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan gedurende ongeveer 2 minuten.
Laat ze afkoelen.
Hak de basilicum fijn en snijd de fetakaas in stukjes.
Meng in een keukenmachine de fetakaas, kwark en eierdooier tot een gladde massa.
Breng op smaak met zout, peper en voeg de helft van de bieslook en basilicum toe.
Bereiding:
Smelt de boter in een steelpan.
Vet de taartvorm in.
Leg een kaasdoek op het aanrecht.
Verdeel de helft van de vellen fillobladerdeeg over de doek, bestrijk met gesmolten boter en herhaal dit voor nog twee lagen.
Bestrooi de bovenste laag met paneermeel en de resterende basilicum.
Verdeel het kaasmengsel en de geroosterde pijnboompitten over het fillobladerdeeg en vouw het geheel met behulp van de doek tot een rol.
Plaats de rol met de naad naar beneden in de taartvorm en bestrijk royaal met gesmolten boter.
Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Pureer de tomaten in een keukenmachine en kook dit met de sherry in een pan gedurende ongeveer 8 minuten op hoog vuur.
Zeef de tomatensaus en voeg de resterende bieslook toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Afwerking:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak de rol in het midden van de oven gedurende ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.
Laat de rol 5 minuten rusten en snijd deze vervolgens in 4 punten.
Serveer met de warme tomatensaus en een gemengde salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Assyrtiko uit Griekenland past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
522
kcal
|
koolhydraten:
29
g
|
Protein:
21
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
2.1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kaas
Land van herkomst
Griekenland
Geschikt voor Dieët:
Tarwevrij
/
Vegetarisch