Verhit 25 g boter in een hapjespan en bak de gesnipperde ui zachtjes gedurende 2 minuten.
Bestrooi de kipblokjes met zout en peper.
Voeg ze toe aan de ui en bak ze op hoog vuur gedurende 2 minuten.
Voeg de gesneden champignons toe aan het kipmengsel.
Schenk de rode wijn en vleesfond in de pan en laat op hoog vuur tot de helft inkoken.
Breng op smaak met zout en peper.
Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak ze fijn.
Meng ze door de aardappelpartjes.
Verhit 25 g boter in een grote koekenpan of wok en bak de aardappelpartjes in 10-14 minuten goudbruin, de eerste 5 minuten met deksel op de pan.
Kook de spruitjes beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Roer de gekookte spruitjes door het kipmengsel.
Verdeel de aardappelpartjes over de borden en schep het kip-spruitjes mengsel ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon past goed bij de rijke smaken van de wijngestoofde kip, spruitjes en aardappeltjes. De volle body en fruitige tonen van deze wijnen vullen het gerecht mooi aan.