Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Lasagne Bolognese uit de Oven
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ovenschaaltjes (10 x 15 cm)
Hapjespan
Ingrediënten
▢
100
g
magere gerookte spekreepjes
▢
300
g
rundergehakt
▢
300
g
winterpeen
▢
300
g
bleekselderij
▢
1
ui
▢
1
teen
knoflook
▢
70
g
tomatenpuree
▢
800
g
tomatenblokjes
▢
200
ml
water
▢
12
bladen glutenvrije lasagne
▢
250
g
ricotta
▢
50
g
Parmigiano Reggiano
Instructies
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 4 minuten op middelhoog vuur.
Voeg het gehakt toe en bak nog 4 minuten.
Snijd ondertussen de winterpeen en bleekselderij in blokjes.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Voeg deze toe aan het gehakt en bak nog 5 minuten.
Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en het water toe.
Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Schep een flinke eetlepel saus in elk ovenschaaltje.
Leg daarop een lasagneblad.
Bedek met saus en leg daar weer een blad op.
Herhaal dit proces totdat elk schaaltje 3 lasagnebladen heeft met een laag saus erbovenop.
Verdeel de ricotta over de 4 schaaltjes.
Rasp de Parmezaan erboven.
Bak de schaaltjes lasagne in 45 minuten gaar.
Dek ze af met aluminiumfolie als de lasagne te donker dreigt te worden.
Voedingswaarden
Calories:
545
kcal
|
koolhydraten:
38
g
|
Protein:
29
g
|
Vet:
31
g
|
Zout:
1.4
g
|
Sugar:
9
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ovenschotel
/
Pasta
/
Rundvlees
/
Varkensvlees
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij