Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bietenrisotto
Porties:
4
-6 personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
rasp
Pollepels
Bakplaat
Bakpapier
Ingrediënten
▢
750
ml
bietensap
▢
2
uien
fijngehakt
▢
1
eetlepel
roze peperbessen
optioneel
▢
Olijfolie om in te bakken
▢
400
gram
risotto
▢
4
rode bieten
in blokjes gesneden
▢
50
gram
zonnebloempitten
▢
50
gram
gemalen cashewnoten
▢
1,5
eetlepel
honing
▢
75
gram
geraspte Parmezaanse kaas
▢
2
eetlepels
frambozenazijn
▢
75
gram
rucola
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Breng het bietensap aan de kook in een pan.
Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de fijngehakte ui.
Voeg de blokjes rode biet toe aan de pan samen met de risotto.
Giet een beetje bietensap in de pan en laat de rijst gaar worden.
Voeg indien nodig meer bietensap toe tot de rijst gaar is.
Leg een met bakpapier beklede bakplaat klaar en verspreid de zonnebloempitten en gemalen cashewnoten erop.
Besprenkel met honing en voeg zout en peper toe.
Leg hier bovenop de plakken Parmezaanse kaas.
Bak de bakplaat ongeveer 10 minuten in de oven, houd het goed in de gaten.
Breng de risotto op smaak met frambozenazijn, zout en peper.
Roer de geraspte Parmezaanse kaas door de risotto.
Hak de rucola grof en meng het door de risotto.
Serveer de bietenrisotto in diepe borden, garneer met extra rucola en Parmezaanse kaas en leg de plakken kaas met noten en pitten er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een veganistische versie kun je de Parmezaanse kaas vervangen door veganistische kaas of gistvlokken.
Deze bietenrisotto is heerlijk als hoofdgerecht of als bijgerecht bij gegrilde groenten.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht en vult de smaken mooi aan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Suikervrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm