Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaans Vispannetje met Zeevruchten en Kabeljauw
Dit smaakvolle Spaanse vispannetje met kabeljauw, gerookte zalm, zeevruchten en garnalen is de perfecte combinatie van verse ingrediënten en heerlijke kruiden. Serveer met rijst of aardappelpuree voor een complete maaltijd.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
ovenschaal
Ingrediënten
▢
200
g
kabeljauwfilet
in blokjes
▢
100
g
gerookte zalmsnippers
▢
100
g
zeevruchtencocktail
▢
100
g
garnalen
▢
1
rode paprika
in reepjes
▢
2
uien
in grove stukken
▢
3
teentjes
knoflook
in plakjes
▢
1
blikje
tomatenblokjes
▢
2
theelepels
tijm
▢
1
theelepel
chilipoeder
▢
Verse
peterselie
gehakt
▢
Peper
▢
Zout
▢
Olijfolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak de ui, knoflook en paprika 5 minuten in olijfolie in een hapjespan.
Voeg de tijm, chilipoeder, peterselie en tomatenblokjes toe en laat het geheel even garen.
Bestrooi de kabeljauw met zout en peper.
Schep de helft van het tomatenmengsel in een ovenschaal.
Verdeel de kabeljauw, zalm, zeevruchten en garnalen erover en dek af met de rest van het tomatenmengsel.
Zet de ovenschaal 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met rijst of aardappelpuree en een frisse salade.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Albariño of Verdejo, die goed past bij de lichte en frisse smaken van het vispannetje.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Zalm
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Spanje
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer