Verwen je smaakpapillen met deze geglaceerde worteltjes, zacht en zoet door de sinaasappelsap en roomboter. Een perfect bijgerecht voor een feestelijke maaltijd.
Sinaasappelsapvoldoende om de peentjes net onder te zetten
3eetlepelsroomboter
Zout naar smaak
Instructies
Maak de peentjes schoon en leg ze naast elkaar in een hapjespan.
Schenk zoveel sinaasappelsap in de pan dat de peentjes net onder staan.
Voeg de roomboter en wat zout toe, en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur iets lager en laat vrijwel alle vocht verdampen.
Schud de peentjes regelmatig om, zodat ze gelijkmatig bedekt worden met de ingekookte sinaasappelsiroop.
Serveer warm als bijgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij de zoete en citrusachtige smaak van de geglaceerde worteltjes.