250mlkippenbouillonof groentebouillon voor een vegetarische variant
1eetlepelrijstwijn of sherry
1theelepelsesamolie
Zout naar smaak
Instructies
Snijd de buitenkant van het blok doufu af en snijd het vervolgens in plakjes van 0,5 cm dik.
Klop de eieren los in een kom.
Haal de doufu eerst door de bloem en daarna door het ei.
Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de doufu aan beide kanten goudbruin.
Voeg de fijngehakte lente-ui, gember en de ingrediënten van de smaakmakers (bouillon, rijstwijn, sesamolie en zout) toe aan de pan.
Laat het geheel sudderen op laag vuur totdat de bouillon volledig is opgenomen, ongeveer 5 minuten.
Serveer de gebakken doufu warm met rijst of gestoomde groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer dit gerecht met een frisse komkommersalade of gestoomde witte rijst.Wijnadvies:Een lichte witte wijn zoals een Riesling past goed bij de subtiele smaken van dit gerecht.