Een heerlijke klassieke spaghetti met zelfgemaakte gehaktballetjes en een rijke, gepureerde groentesaus. Perfect voor een gezellige maaltijd met het gezin!
Snijd de wortels en bleekselderij in plakjes en de paprika in blokjes.
Snipper de ui fijn en pers de knoflook.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan.
Fruit de ui, knoflook en tomatenpuree 3 minuten.
Schep daarna 2 eetlepels van de ui uit de pan en bewaar voor later.
Voeg de wortel, bleekselderij en paprika toe aan de pan en bak 3 minuten mee.
Voeg daarna de bouillon, tomatenblokjes en Franse kruiden toe.
Laat de saus 25 minuten sudderen met een deksel op de pan.
Meng in een kom het gehakt met het ei, paneermeel, de 2 eetlepels gefruite ui en wat zout.
Kneed het mengsel goed door en vorm er ongeveer 30 kleine gehaktballetjes van.
Verhit in een koekenpan de overige eetlepel olijfolie en bak de gehaktballetjes in 15 minuten bruin en gaar.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Pureer de groentesaus met een staafmixer of blender tot een gladde saus.
Roer de gehaktballetjes door de saus.
Giet de spaghetti af en verdeel deze over 4 borden.
Schep de gehaktballetjes met de groentesaus over de spaghetti en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Dit gerecht combineert goed met een fruitige rode wijn zoals een Chianti of een Merlot, die de volle smaken van de gehaktballetjes en de tomatensaus complementeren.