Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante scholfilet met stoomgroenten
AllerHande 2006
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote koekenpan
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
300
g
rijst
▢
4
scholfilets
ontdooid
▢
5
eetlepels
bloem
▢
1
ei
losgeklopt
▢
2
beschuiten
verkruimeld
▢
2
pakken stoomgroenten
broccoli, wortel, doperwten
▢
2
eetlepels
plantaardige olie
▢
2
theelepels
gedroogde dille
▢
1
citroen
Instructies
ook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Dep de scholfilets droog met keukenpapier en breng op smaak met zout en peper.
Haal de scholfilets achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en het verkruimelde beschuitkruim.
Stoom de groenten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de gepaneerde visfilets in 3-5 minuten op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Als de koekenpan niet groot genoeg is, bak dan de vis in twee keer.
Houd de gebakken vis warm onder aluminiumfolie.
Roer de gedroogde dille door de gekookte rijst.
Serveer de krokant gebakken visfilets met een schijfje citroen en de gestoomde groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Leg de vis de avond ervoor in de koelkast om te ontdooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken