Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde Kaasomelet met Geroosterde Courgette

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 2 personen
calorieën: 500kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 rode ui gepeld en in partjes
  • 4 trostomaten in dikke plakken gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
  • 8 eieren
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • 25 g boter
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Snijd de courgette in schuine plakken, de rode ui in partjes en de tomaten in dikke plakken.
  • Verwarm een grillpan (of ovengrill) voor.
  • Meng de courgette, ui en tomaat voorzichtig in een schaal met de olijfolie.
  • Rooster de groenten in gedeelten in de grillpan tot ze gaar zijn.
  • Klop in een kom de eieren los met 2-3 eetlepels water, 100 g geraspte kaas en peper naar smaak.
  • Smelt de boter in een grote koekenpan.
  • Giet het eimengsel in de pan en laat het stollen.
  • Schuif met een spatel steeds het gestolde ei vanaf de rand naar het midden van de pan en laat het nog niet gestolde ei over de panbodem uitvloeien.
  • Ga zo door tot bijna al het ei gestold is.
  • Verdeel de gegrilde groenten over de helft van de omelet.
  • Strooi de rest van de kaas erover en vouw de omelet dubbel.
  • Serveer de omelet met volkorenbrood.

Notities

Wijnadvies:

Deze gegratineerde kaasomelet met geroosterde courgette past goed bij een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc. Als je liever rood drinkt, probeer dan een soepele rode wijn zoals een Merlot.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 30g | Vet: 35g | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Rode Ui Stamppot met Gegrilde Varkensfiletlapjes

Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stamppot, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Lactosevrij
Porties: 4 personen
calorieën: 550kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 500 g rode uien
  • 1 rode paprika
  • 5 eetlepels margarine vloeibaar
  • 4 varkensfiletlapjes
  • 100 ml melk
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken.
  • Kook ze met een snufje zout in ca.
  • 20 minuten gaar.
  • Pel de uien en snijd ze in ringen.
  • Maak de rode paprika schoon en snijd deze in reepjes.
  • Verhit 3 eetlepels vloeibare margarine in een braadpan.
  • Schroei de varkensfiletlapjes aan beide kanten dicht.
  • Verlaag de warmtebron en bak de filetlapjes in 10 minuten aan beide zijden bruin en gaar.
  • Bestrooi ze met zout en peper.
  • Verhit in een grote koekenpan 2 eetlepels vloeibare margarine.
  • Voeg de uien en paprika toe en bak ze ca.
  • 5 minuten zachtjes.
  • Giet de aardappels af en maak er met de melk een puree van.
  • Schep het uimengsel door de puree en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de gegrilde varkensfiletlapjes.

Notities

Wijnadvies:

De hartige smaken van de stamppot en de sappige varkensfiletlapjes vragen om een rode wijn met een fruitig karakter. Probeer een lichte Pinot Noir uit Frankrijk of een Merlot uit Chili voor een goede combinatie.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 1.5mg | Sugar: 8g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Spareribs met Roquefortsalade

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Salade, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 500 g spareribs sweet chili
  • 2 zakjes Toscaanse aardappelpartjes à 425 g
  • 3 nectarines
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • ½ theelepel mosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 g rucola slamelange
  • 200 g ijsbergsla met frisée
  • 140 g roquefort

Instructies

  • Bereid de spareribs volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de Toscaanse aardappelpartjes gedurende 10-12 minuten.
  • Was de nectarines en snijd ze in plakjes.
  • Meng in een kom de witte wijnazijn, mosterd, zout, peper en de resterende olie tot een dressing.
  • Pers de teentjes knoflook uit boven de dressing en meng goed.
  • Schik de rucola slamelange, ijsbergsla met frisée en plakjes nectarine op een serveerschaal.
  • Druppel de dressing over de salade en verkruimel de roquefort erboven.
  • Serveer de gegrilde spareribs samen met de gebakken Toscaanse aardappelpartjes en de roquefortsalade.

Notities

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Malbec past goed bij de rijke smaken van de gegrilde spareribs en de romige roquefortsalade. De wijn zal het gerecht aanvullen met zijn complexe aroma's en een heerlijke combinatie vormen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Wortel-Gorgonzola Risotto

Bereidingstijd28 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas, Rijst
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 700kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 6 el olijfolie
  • 400 g risottorijst
  • 800 g winterpeen
  • 180 g gorgonzola kaas
  • 1 zakje verse peterselie 30 g
  • 200 ml room culinair

Instructies

  • Pel en snipper de uien.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan.
  • Bak de helft van de gesnipperde ui gedurende 1 minuut.
  • Voeg de risottorijst toe en bak deze gedurende 1 minuut mee tot de korrels glanzen.
  • Breng op smaak met zout en peper en voeg beetje bij beetje 1200 ml water toe.
  • Maak de winterpeen schoon en snijd deze in plakjes.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan.
  • Bak de rest van de ui samen met de winterpeen gedurende 4 minuten.
  • Dek de pan af en laat de wortel in ongeveer 15 minuten beetgaar stoven.
  • Snijd de gorgonzola in stukken en knip de peterselie fijn.
  • Schep de room culinair en de helft van de fijngeknipte peterselie door de risotto.
  • Verdeel de gorgonzola over de gestoofde wortel en laat deze een beetje smelten.
  • Verdeel de risotto over vier borden en bestrooi met de rest van de peterselie.
  • Schep voorzichtig de gestoofde wortel naast de risotto op de borden

Notities

Wijnadvies:

Deze romige risotto met de pittige smaak van gorgonzola vraagt om een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Barbera.

Nutrition

Calories: 700kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 15g | Vet: 35g | Sugar: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Bietenstamppot met Appel en Braadworst

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Stamppot, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
calorieën: 600kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 braadworsten
  • 50 g roomboter
  • 2 friszure appels Jonagold of Elstar
  • 2 bosuitjes
  • 1 pak aardappelpuree met kaas 135 g
  • 4 dl melk
  • 1 bakje geraspte bietjes 400 g
  • 1 theelepel gedroogde salie

Instructies

  • Snijd de braadworsten in plakjes en bak ze in de helft van de boter in ongeveer 8 minuten knapperig.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 6 plakken.
  • Verhit de rest van de boter in een grote koekenpan en bak de plakken appel ongeveer 3 minuten zachtjes.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
  • Bereid de aardappelpuree met melk volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Schep de geraspte bietjes, bosui en worstplakjes door de warme puree.
  • Verwarm de stamppot goed door.
  • Roer de salie en 1 eetlepel water door het bakvet van de worstplakjes en breng aan de kook.
  • Schenk de saliejus over de stamppot en leg de plakken appel er bovenop.

Notities

Wijnadvies:

Deze stevige stamppot met zijn hartige en zoete smaken vraagt om een robuuste wijn. Kies voor een rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 39g | Protein: 20g | Vet: 40g | Zout: 2.5mg | Sugar: 22g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Andijvie met Romige Gorgonzola

Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas
Land van herkomst: Italië
Porties: 2 personen
calorieën: 380kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 3 kleine andijviestronkjes à ca. 200 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g gorgonzola kaas

Instructies

  • as de andijvie en laat deze uitlekken.
  • Scheur de stronkjes in 2 gelijke delen, waarbij je een klein stukje van de onderkant van de stronk snijdt maar de bladeren aan de stronk laat zitten.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan.
  • Bak 2 halve stronkjes andijvie ongeveer 1 minuut.
  • Keer de stronken en bak aan de andere kant nog 2 minuten, tot de bladeren bijna gaar zijn.
  • Leg de stronken met de snijkant naar boven naast elkaar in een ovenschaal.
  • Herhaal deze stappen met de andere 2 stronken andijvie en leg ze ook in de ovenschaal.
  • Verkruimel de gorgonzola over de andijvie.
  • Zet de ovenschaal ongeveer 3 minuten onder de hete grill, tot de kaas gesmolten is.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Pinot Grigio past goed bij dit gerecht. De fruitige en licht zure tonen van de wijn vullen de romige gorgonzola aan en zorgen voor een gebalanceerde smaakervaring.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 12g | Vet: 32g | Zout: 1.6mg | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Geurige Lamsvlees met Dille Artisjokrijst

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lamsvlees, Rijst
Land van herkomst: Griekenland
Dieët: Glutenvrij
Porties: 4 personen
calorieën: 550kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g snelkookrijst basmati
  • 300 g diepvries tuinbonen fijn
  • 2 blikken artisjokharten à 400 g
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 15 g verse dille
  • 2 schaaltjes lamsboutlapjes à la minute
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de tuinbonen beetgaar, bijvoorbeeld in de magnetron.
  • Snijd de artisjokharten in smalle partjes.
  • Pers de knoflook boven de Griekse yoghurt uit en breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Knip de dille fijn.
  • Bestrooi het lamsvlees met zout en peper.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de lamsboutlapjes in 3 minuten aan beide kanten bruin.
  • Meng de tuinbonen, artisjok, dille en zout en peper naar smaak door de rijst.
  • Verdeel de rijst over vier borden en schep het lamsvlees en de yoghurtsaus ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Een Griekse rode wijn zoals een Xinomavro of een Agiorgitiko past goed bij dit gerecht. De kruidige tonen van de wijn combineren mooi met het lamsvlees en de dille, terwijl het fruitige karakter de artisjokrijst aanvult voor een heerlijke smaakbeleving.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 2mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Smaakvol Lamsvlees in Knoflook-Rozemarijnmarinade

Bereidingstijd25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 420kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 takje rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel scherpe mosterd bijv. Dijon
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper
  • 500 g lamsboutplakken à la minute ca. 2 schaaltjes
  • 3 trostomaten
  • 100 ml medium dry sherry of bouillon

Instructies

  • Rits de naaldjes rozemarijn van het takje en hak ze fijn.
  • Pers de knoflook uit boven een kommetje.
  • Voeg de gehakte rozemarijn, balsamicoazijn, mosterd, 2 eetlepels olijfolie en peper naar smaak toe aan het kommetje.
  • Bestrijk beide kanten van de lamsboutplakken met het knoflookmengsel en laat ze 10 minuten marineren.
  • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de lamsboutplakken op matig vuur aan elke kant gedurende 1 minuut.
  • Leg het vlees op een warme schaal, bestrooi licht met (zee)zout en houd het warm onder aluminiumfolie zodat het mooi rosé blijft.
  • Bak de tomatenblokjes gedurende 1 minuut in het achtergebleven bakvet op hoog vuur.
  • Schenk de sherry erbij en laat het geheel op hoog vuur inkoken tot een jus.
  • Breng de jus op smaak met zout en peper.
  • Leg de lamsboutplakken op vier warme borden en schep de jus erover.
  • Serveer met aardappelpuree (met verse pesto) en een salade.

Notities

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon past goed bij dit gerecht. De rijke smaak van het lamsvlees en de kruidige marinade worden mooi aangevuld door de volle smaak van de rode wijn.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 30g | Vet: 30g | Zout: 1.5mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Kalkoenrolletjes met Prei en Amandel Puree

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kalkoen
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Lactosevrij
Porties: 4 personen
calorieën: 460kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • ½ zakje amandelschaafsel
  • 1 zak diepvries aardappelpuree 750 g
  • 2 pakken diepvries prei à la crème 450 g per pak
  • 2 grote kalkoenfilets totaal ca. 400 g
  • ½ eetlepel Provençaalse kruiden
  • 100 g rauwe ham
  • 25 g boter
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan.
  • Laat het vervolgens afkoelen op een bord.
  • Verwarm de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
  • Verwarm de prei in een pan volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de kalkoenfilets in de lengte doormidden en bestrooi met peper en Provençaalse kruiden.
  • Wikkel de kalkoenfilets in de rauwe ham.
  • Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de kalkoenfilets in 3-4 minuten aan elke kant goudbruin en gaar.
  • Verdeel de prei, aardappelpuree en kalkoenfilets over vier borden.
  • Garneer de aardappelpuree met het geroosterde amandelschaafsel.
  • Breng indien nodig op smaak met zout en extra peper.

Notities

Wijnadvies:

Deze gegrilde kalkoenrolletjes met prei en amandel puree gaan goed samen met een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc. De frisse en fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van het gerecht aan en zorgen voor een gebalanceerde maaltijdervaring.

Nutrition

Calories: 460kcal | koolhydraten: 34g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 2mg | Sugar: 4g

Recept afdrukken
No ratings yet

Aziatische Rijstomelet met Peultjes

Bereidingstijd14 minuten
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Azië
Dieët: Vegetarisch
Porties: 1 persoon
calorieën: 480kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 200 g peultjes
  • 2 eieren
  • 1 bosuitje in ringetjes gesneden
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 zakje voorgekookte langkorrelige rijst 250 g
  • 1-2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 3 eetlepels Japanse sojasaus of ketjap manis

Instructies

  • Kook de peultjes in ruim water met zout gedurende 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Giet ze af en zet opzij.
  • Klop in een kom de eieren los met de bosuitjes, sesamolie, ½ theelepel zout en peper.
  • Verwarm de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit in een grote koekenpan de olie en bak een dunne omelet van het eimengsel.
  • Roer in een kommetje de chilisaus met de sojasaus en 1 eetlepel water tot een saus.
  • Meng de warme rijst door de peultjes.
  • Leg de omelet op een bord, schep het rijst-peultjesmengsel erop en vouw de omelet dubbel.
  • Serveer met de chilisaus apart.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling, vormt een goede aanvulling op dit Aziatische gerecht.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 20g | Vet: 22g | Zout: 3.5mg | Sugar: 8g