Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bietenstamppot met Appel en Braadworst
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote koekenpan
Ingrediënten
▢
4
braadworsten
▢
50
g
roomboter
▢
2
friszure appels
Jonagold of Elstar
▢
2
bosuitjes
▢
1
pak
aardappelpuree met kaas
135 g
▢
4
dl
melk
▢
1
bakje
geraspte bietjes
400 g
▢
1
theelepel
gedroogde salie
Instructies
Snijd de braadworsten in plakjes en bak ze in de helft van de boter in ongeveer 8 minuten knapperig.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 6 plakken.
Verhit de rest van de boter in een grote koekenpan en bak de plakken appel ongeveer 3 minuten zachtjes.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
Bereid de aardappelpuree met melk volgens de gebruiksaanwijzing.
Schep de geraspte bietjes, bosui en worstplakjes door de warme puree.
Verwarm de stamppot goed door.
Roer de salie en 1 eetlepel water door het bakvet van de worstplakjes en breng aan de kook.
Schenk de saliejus over de stamppot en leg de plakken appel er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze stevige stamppot met zijn hartige en zoete smaken vraagt om een robuuste wijn. Kies voor een rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
39
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
22
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland