Bietenstamppot met appel en worst
AllerHande februari 2003
Ingrediënten
- 4 braadworsten
- 50 g roomboter
- 2 friszure appels Jonagold of Elstar
- 2 bosuitjes
- 1 pak aardappelpuree met kaas 135 g
- 4 deciliter melk
- 1 bakje geraspte bietjes 400 g
- 1 theelepel gedroogde salie
Instructies
- Worsten in plakjes snijden en in helft van boter in ca. 8 minuten knapperig bakken.
- Appels schillen, klokhuis verwijderen en appels elk in 6 plakken snijden.
- In grote koekenpan rest van boter verhitten en plakken appel ca. 3 minuten zachtjes bakken.
- Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
- Puree met melk bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
- Bietjes, bosui en worstplakjes door warme puree scheppen.
- Stamppot door en door verwarmen.
- Salie en 1 eetlepel water door bakvet van worstplakjes roeren en aan de kook brengen.
- Saliejus over stamppot schenken en plakken appel erop leggen.