Bietenstamppot met appel en worst

AllerHande februari 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 braadworsten
  • 50 g roomboter
  • 2 friszure appels Jonagold of Elstar
  • 2 bosuitjes
  • 1 pak aardappelpuree met kaas 135 g
  • 4 deciliter melk
  • 1 bakje geraspte bietjes 400 g
  • 1 theelepel gedroogde salie

Instructies

  • Worsten in plakjes snijden en in helft van boter in ca. 8 minuten knapperig bakken.
  • Appels schillen, klokhuis verwijderen en appels elk in 6 plakken snijden.
  • In grote koekenpan rest van boter verhitten en plakken appel ca. 3 minuten zachtjes bakken.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Puree met melk bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Bietjes, bosui en worstplakjes door warme puree scheppen.
  • Stamppot door en door verwarmen.
  • Salie en 1 eetlepel water door bakvet van worstplakjes roeren en aan de kook brengen.
  • Saliejus over stamppot schenken en plakken appel erop leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Stamppot / Vlees
Land van herkomst Nederland