Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de tuinbonen beetgaar, bijvoorbeeld in de magnetron.
Snijd de artisjokharten in smalle partjes.
Pers de knoflook boven de Griekse yoghurt uit en breng de saus op smaak met zout en peper.
Knip de dille fijn.
Bestrooi het lamsvlees met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de lamsboutlapjes in 3 minuten aan beide kanten bruin.
Meng de tuinbonen, artisjok, dille en zout en peper naar smaak door de rijst.
Verdeel de rijst over vier borden en schep het lamsvlees en de yoghurtsaus ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een Griekse rode wijn zoals een Xinomavro of een Agiorgitiko past goed bij dit gerecht. De kruidige tonen van de wijn combineren mooi met het lamsvlees en de dille, terwijl het fruitige karakter de artisjokrijst aanvult voor een heerlijke smaakbeleving.