Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Jambalaya cajun
tip november 1990
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
grote
ui
▢
2
stengels bleekselderij
▢
1
kleine
groene paprika
▢
4
grote
tomaten
▢
3
bosuitjes
▢
150
gr.kipfilet
▢
1
dikke plak ham
+/- 150 gr.
▢
1
rookworst
▢
2
laurierblaadjes
▢
1 ½
tl.zuot
▢
1
tl.cayennepeper
▢
1 ½
tl.oregano
▢
¾
tl.tijm
▢
1
tl.witte en 1tl. zwarte peper
▢
50
gr.margarine
▢
3
teentjes
knoflook
▢
375
gr.droogkokende rijst
▢
1
kippebouillontablet
▢
1
dl.gezeefde tomaten
▢
200
gr.gokookte grote ongepelde garnalen
Instructies
ui snipperen,bleekselderij wassen en in kleine stukjes snijden.
paprika in kleine stukjes snijden,tomaten ontvellen en in kleine
stukjes snijden,bosuitjes in schuine grove ringen snijden.
ham en kipfilet in stukjes snijden,helft van rookworst in plakjes snijden.
laurier,zout,cayennepeper,oregano,tijm en witte/zwarte peper mengen.
in grote pan boter verhitten,ui,bleekselderij,paprika en kip +/- 5 min.
zachtjes bakken.knoflook erboven uitpersen,ham,kruidenmengsel en rijst
erdoor scheppen.
6dl.water toevoegen en bouillontablet erboven verkruimelen.
aan de kook brengen,tomaat en gezeefde tomaat,plakjes worst en bosui
toevoegen.met deksel op de pan +/- 30min.zachtjes gaar laten worden.
intussen 3/4 van de garnalen pellen.
mosselen in 8 minuten gaarkoken en 3/4 uit schelp nemen.
gepelde garnalen en mosselen zonder schelp bij rijstmengsel toevoegen.
pan van vuur nemen en zonder deksel nog 10 min.laten staan.
garneren met rest van worst,garnalen en mosselen.
500 gr.mosselen in schelp
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
America