Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken camembert
Boodschappen 2-2006
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
g
gemengdslablaadjes
▢
2½
deciliter
melk
▢
5
eetlepel
bloem
▢
3
eieren
▢
4
eetlepel
paneermeel
▢
1
ronde camembert
van ca. 250 g
▢
zonnebloemolie
▢
1
eetlepel
fijngehakte peterselie
▢
4
eetlepel
bosbessenjam
Instructies
Was en droog de slablaadjes.
Leg de sla langs de rand van de borden.
Houd in het midden van het bord een opening voor de camembert.
Zet 4 kommen of diepe borden klaar.
Vul de kommen met respectievelijk melk, bloem, de losgeklopte eieren en het paneermeel.
Haal de camembert uit de verpakking en snijd de kaas in het gewenste aantal punten.
Verhit een laagje olie in een koekenpan.
Wentel elke punt camembert eerst door de melk, dan door de bloem, dan door ei en ten slotte door het paneermeel.
Bak de gepaneerde camembert snel aan alle kanten in enkele minuten lichtbruin en knapperig.
Leg de camembert even op keukenpapier.
Verdeel de kaaspunten over de borden en bestrooi ze met een beetje peterselie.
Schep over elke punt kaas een lepel bosbessenjam.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Maak er een hoofdgerecht van door hier gebakken krieltjes bij te serveren.
Wijnadvies:
schenk de Viña Maipo rosé door, voor een goede combinatie met zowel de kaas als de fruitige saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch