Verwijder de buitenste bladeren en de stronk van de rode kool.
Snijd de kool vervolgens in reepjes.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en roerbak de kool met de helft van de appel gedurende 5 minuten, tot de kool geslonken is.
Meng de kool met de rozijnen en schep dit mengsel in een ovenschaal.
Verhit de resterende olie in een andere pan, bak het gehakt in 3 minuten bruin en schep het vervolgens op de kool in de ovenschaal.
Meng het ei met de inhoud van het pakje ovendagschotel (voeg water toe volgens de instructies op de verpakking) en giet dit over de kool en het gehakt.
Meng het aardappelpureepoeder met water (volgens de instructies op de verpakking), laat het even staan en verdeel het vervolgens over de schotel.
Leg de rest van de appelstukjes op de puree.
Bak de schotel gedurende 45 minuten in het midden van de oven, tot het gaar en goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.