Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Kue Putu
gestoomde groene cakejes, met gula djawa en kokos
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gram
rijstmeel
glutenvrij
▢
1
tl
bakpoeder
▢
1
eetlepel(s)
suiker
▢
75
ml
water
warm
▢
beetje
zout
▢
paar druppels
Pandan pasta
of essence
▢
gula djawa
geraspte
▢
kokos
geraspte
Instructies
Stoom het rijstmeel in een theedoek 20 min. in de stoompan.
Doe het door een zeef en laat het afkoelen.
Roer het bakpoeder er door.
Los de pandanpasta en het zout in het water op.
Roer beetje bij beetje het water door het rijstmeel.
Het beslag mag niet te dun worden.
Vet vormpjes in, ik heb kue mangkokvormen gebruikt en doe een bodempje deeg in de vormen.
Strooi dan de gula djawa op de laag en dek dit af met de rest van het deeg.
Stoom de cakejes 20 minuten op hoog vuur.
Stoom tijdens het afkoelen de geraspte kokos met een beetje zout en strooi dit over de cakejes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Cupcakes / Muffins
Land van herkomst
Indonesië