Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken kalkoenfilet met paddenstoelen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2½
eetlepel(s)
olijfolie
traditioneel
▢
400
g
kalkoenfilet
in reepjes
▢
2
teentjes
knoflook
gesnipperd
▢
100
g
shii-take
in plakjes
▢
150
g
oesterzwammen
in reepjes
▢
4
eetlepel(s)
woksaus five spices
(Conimex)
▢
1
dl
kippenbouillon
van een tablet
▢
3
bosuitjes
in schuine ringetjes
▢
zout
Instructies
Verhit de olie in een wok en bak de kalkoen al omscheppend bruin.
Voeg de knoflook en de paddenstoelen toe en bak alles 5 minuten op een hoog vuur.
Schep de woksaus, de bouillon en de bosuitjes erdoor en warm alles goed door.
Breng zo nodig op smaak met zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met eiermie en roergebakken Chinese kool.
Wijnadvies:
Hardy's Varietal range, Chardonnay, wit, Australië
Info:
Kalkoen is mager vlees: het bevat veel eiwitten en weinig vetten,
100 g kalkoenfilet bevat slechts 150 kcal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kalkoen