Maak de shii-take schoon, snijd de stugge steeltjes eraf en snijd de rest in plakjes.
Meng de marinade uit het pak met de olie en de kip en laat dit 15 minuten marineren.
Maak de paksoi schoon en snijd hem in repen.
Leg intussen de mihoen uit het pak ± 15 minuten in 1 l koud water.
Kook de mie uit het pak in ruim water in ± 12 minuten gaar.
Giet de mie af in een vergiet en spoel hem onder koud stromend water.
Roerbak de kipstukjes in een wok met antiaanbaklaag.
Voeg 1 l water, de paksoi, de shii-take en het kruidenblokje uit het pak toe en breng alles aan de kook.
Kook de soep 3 minuten.
Voeg dan de mihoen, de mie, de sojasaus en de bosui toe en breng alles heel even aan de kook.
Schep de soep in kommen en serveer met eetstokjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Mosel-Saar-Ruwer, rosé, Duitsland
Info:
Zo’n lekkere miesoep is zo gemaakt en smaakt heerlijk na een middagje in de tuin werken of klussen in huis. Maar ook na een strand- of boswandeling is deze soep een aanrader.