Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Mosselen uit de oven
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mosselpan
Ingrediënten
▢
2½
dl
droge witte huiswijn
▢
peper
▢
zout
▢
½
bak verse Zeeuwse mosselen
▢
2
sneetjes
witbrood
ontkorst,geroosterd en verkruimeld
▢
½
rode peper
fijngehakt
▢
2
eetlepel(s)
fijngehakte peterselie
▢
2 to
maten
in heel kleine blokjes
▢
2
eieren
M, losgeklopt
▢
75
g
geraspte belegen kaas
▢
2
teentjes
knoflook
gesnipperd
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie traditioneel
Instructies
Breng de wijn met peper en zout aan de kook en kook de mosselen hierin in 8-10 minuten met deksel op de mosselpan zodat alle mosselen opengaan.
Laat de mosselen iets afkoelen en verwijder van elke mossel de lege schelp en zet ze naast elkaar in een braadslede.
Meng intussen het broodkruim, met de rode peper, de peterselie, de tomaat, het ei, de kaas en de knoflook en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel dit mengsel over de mosselen.
Druppel de olie over de mosselen en bak de mosselen in het midden van een voorverwarmde oven (220°C) in ± 10 minuten knapperig en goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Huiswijn wit
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ovenschotel
/
Vis
/
Zeevruchten