Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamsstoofschotel met krieltjes en peultjes
Porties:
2
personen
Total time
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
sjalotjes
▢
50
gram
peultjes
▢
300
gram
lamsbout zonder been
▢
25
gram
boter
▢
1
theelepel
kerriepoeder zout
peper
▢
1
zakje
wortelballetjes á 100 gr
▢
½
zakje
mini-krieltjes á 450 gr
▢
1
theelepel
verse rozemarijnnaaldjes
▢
1
dl
witbier
Instructies
Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren.
Was de peultjes en haal ze af.
Snijd het vlees in niet te kleine blokjes.
Verhit de boter in een braadpan, roer het kerriepoeder door het bakvet en bak het vlees rondom bruin.
Strooi er zout en peper over.
Voeg de sjalotjes, de peultjes, de wortelballetjes, de krieltjes en de rozemarijn toe en schenk het bier er langs de rand van de pan bij.
Breng het geheel aan de kook en stoof het vlees en de groenten afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Lekker met bruin stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Stoofpot
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland