2theelepellichte sojasausplus sojasaus om erbij te serveren
2theelepelzoete Thaise chilisausplus chilisaus om erbij te serveren
Instructies
Doe de rijst in een kom en giet er zo veel koud water over dat hij onder staat.
Laat 30 minuten staan.
Giet de rijst af en spreid op een met keukenpapier beklede bakplaat uit.
Laat drogen.
Doe het varkensgehakt in een kom en schep er de lente-ui, waterkastanjes, oestersaus, koriander knoflook, gember, de 2 theelepels sojasaus en 2 theelepels chilisaus door.
Vorm dit mengsel tot 20 kleine balletjes.
Rol elk balletje door de rijst tot het er rondom mee bedekt is.
Vul de wok voor de helft met water (de stoommand mag het water niet raken) en breng het water aan de kook.
Schik de balletjes naast elkaar, maar met voldoende tussenruimte, zodat de rijst kan uitzetten, in de stoommand en zet die boven het water.
Leg er het deksel op en laat 30 minuten stomen.
Giet zo nodig extra water in de wok.
Neem de stoommand uit de wok en neem er de balletjes voorzichtig uit.
Serveer en geef er de soja- en chilisaus bij om in te dopen.