Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dilleaardappeltjes met gerookte paling
Dit lekkere Franse visrecept is niet moeilijk om te bereiden. In plaats van gerookte paling kunt ook gerookte forel gebruiken.
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1,5
kg
aardappels
▢
1
bosje
dille
▢
25
g
boter
▢
25
g
bloem
▢
3
dl
room
▢
3
dl
kippenbouillon
▢
2
eetlepel(s)
witte wijn
▢
zout
▢
peper
▢
gerookte forel
of paling
Instructies
Schil de aardappels en snijd ze in plakken.
Kook ze vijf minuten voor in water met zout en laat ze vervolgens uitlekken.
Knip de dille fijn en houd wat takjes apart.
Maak een roux met de boter en de bloem en voeg de room, de bouillon en de witte wijn toe.
Breng dit alles aan de kook tot een gebonden kookvocht.
Kook hierin de aardappelschijfjes nog tien minuten en voeg ten slotte de fijngeknipte dille toe.
Garneer met een takje dille; een heerlijk gerecht bij gerookte forel of paling.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vis
Land van herkomst
Nederland