Snijd aan beide kanten van de mango een 2 cm dikke plak af en houd deze apart.
Haal de schil van het resterende vruchtvlees en snijd het in blokjes van de pit.
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook.
Vermeng de mangoblokjes met sjalot, knoflook en bonen.
Giet de bonen af, spoel ze af en schud ze droog.
Roer voor de saus de mayonaise met de crème fraïche, de chilisaus en zout naar smaak door elkaar en meng deze door het voorbereide mengsel.
Kerf het vruchtvlees van beide plakken mango tot op de schil in blokjes in.
Was de veldsla en laat hem goed uitlekken.
Verdeel de veldsla op een platte schaal.
Schik de krabstukjes erop.
Druk de voorbereide mangoschillen bol zodat de blokjes uiteen gaan staan; leg aan elke kant van de schaal een mangoschil.
Schep de salade op de krab.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het is het lekkerste om de gemengde salade een dag van tevoren te maken, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Voeg als u de salade te droog vindt, nog wat extra saus toe.