Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Bami met garnalen en ham
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
chinese mie
▢
1
pakje mix voor bahmi speciaal
Conimex
▢
2
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
gesnipperd
▢
1
struik paksoi
in repen
▢
100
g
shii-take
in plakjes
▢
125
g
roze garnalen
▢
150
g
hamreepjes
Instructies
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Wel de groentemix uit het pakje minimaal 10 minuten in 1 dl heet water.
Verhit de olie en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur.
Schep de paksoi en de shii-take erdoor en roerbak alles 3 minuten op een hoog vuur.
Schep de gewelde groentemix erdoor.
Voeg de mie, de garnalen, de hamreepjes en de kruidenmix uit het pakje toe en roerbak alles op een halfhoog vuur totdat de bami door en door warm is.
Lekker met een frisse komkommersalade, kroepoek, seroendeng, gebakken uitjes, sambal en ketjap
Notities / Tips / Wijnadvies
Toetjestip:
ananas met vanille roomijs
Dranktip:
biertje
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Mie
/
Vis
/
Vlees
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Indonesië