Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Bloemkoolovenschotel met yorkham
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
g
bloemkoolroosjes
▢
peper
▢
zout
▢
200
g
yorkham
vleeswaren, in brede reepjes
▢
150
g
geraspte jonge kaas
▢
2
tenen
knoflook
geperst
▢
1
eetlepel
verse rozemarijn
fijngehakt
▢
2
deciliter
Finesse voor koken
Blue Band
Instructies
Kook de bloemkoolroosjes in weinig water met zout 10 minuten.
Giet de bloemkool af en laat goed uitlekken in een vergiet.
Verdeel de bloemkool met de yorkham over een ingevette ovenschaal.
Meng de kaas, de knoflook, de rozemarijn en peper en zout naar smaak door de finesse en schenk het over de bloemkool.
Bak de bloemkoolschotel in een voorverwarmde oven (200 C) in ± 30 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met aardappelpuree.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Vervang de helft van de bloemkool eens door broccoli.
Wijnadvies:
Beaujolais, Cave des vignerons de Bully, rood, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ovenschotel