Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Indiase Maïsbeignets
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
schuimspaan
keukenpapier
Ingrediënten
▢
300
gram
maïs uit blik
▢
60
gram
bloem
▢
2
takjes
selderij
fijngehakt
▢
1
kleine
rode ui
fijngehakt
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
2
eieren
▢
Zonnebloemolie
▢
Olie om te bakken
▢
1
snuf
gemalen korianderzaad
ketoembar
▢
1
snuf
komijn
djinten
▢
1
snuf
peper
▢
1
snuf
zout
Instructies
Laat de maïskorrels uitlekken in een vergiet en spoel ze af met koud water.
Bak de knoflook en ui lichtbruin in een wokpan met een beetje olie.
Voeg de fijngehakte selderij en maïs toe aan de pan en bak al roerend gedurende 3 minuten.
Breng het mengsel op smaak met gemalen korianderzaad, komijn, peper en zout.
Zet het vuur uit en voeg de twee eieren toe aan de pan.
Voeg vervolgens de bloem toe en roer met een lepel totdat er een kleverige massa ontstaat.
Voeg indien nodig extra bloem toe als het mengsel te dun is.
Verhit een laagje olie van ongeveer 1-2 cm in een pan tot ongeveer 160 graden (de olie is op temperatuur als het mengsel direct begint te borrelen).
Schep ongeveer een eetlepel van het maïsmengsel in de pan met olie, druk het iets plat en vorm het eventueel met de lepel tot een rondje.
Draai de maïsbeignets na 1-2 minuten om, wanneer ze goudbruin zijn aan de onderkant.
Bak ook de andere kant lichtbruin en schep ze vervolgens met een schuimspaan uit de olie.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
keukenpapier.
Serveer de maïsbeignets met een heerlijke dipsaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Indonesië