Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige runderstoof in pindasaus voor de Slow Cooker
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
runderlappen
met een randje vet in flinke dobbelstenen
▢
2
grote
uien
gesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
geperst
▢
8
eetlepels
pindakaas
▢
100
gram
santen
van een blok
▢
1
eetlepel
sambal oelek
▢
1
eetlepel
sambal badjak
▢
4
djeroek peroet blaadjes
citroenblad (Amazing Oriëntal, Toko of sommige supers)
▢
2
theelepels
verkruimelde trassi
▢
1
eetlepel
tamarinde
▢
1
eetlepel
goela djawa/palmsuiker
▢
1
eetlepel
zout
naar smaak
▢
½
kopje
ketjap manis
Instructies
Uien in S.C. legen met daarop het vlees en de overige ingrediënten.
Even doorroeren. Voeg ca. 100 ml water toe.
Zet de S.C. ¾ uur op HIGH en daarna zon 4 à 5 uur op LOW.
Halverwege even doorroeren.
Tegen het einde even proeven of het vlees gaar is.
Het is niet de bedoeling dat het vlees helemaal uit elkaar valt!
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met witte rijst, sperzie- of snijbonen, koolsoorten, gefruite uitjes of seroendeng.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Slowcooker
/
Stoofpot
Land van herkomst
Indonesië