Basisrecept voor Balinese kruidenpastaIn veel Balinese gerechten wordt dezelfde basis van kruiden en specerijen verwerkt. Deze basis wordt in een vijzel tot een boemboe gewreven, maat dit gaat tegenwoordig ook uitstekend in een keukenmachine.
4rode pepersgewassen met zaadjes in stukken snijden
2flinke uiengesnipperd
4tenenknoflook van velletje ontdaan
1volle eetlepel geraspte gemberwortel
8kemirienoten
1theelepeltrassi
1theelepelketoembar
1theelepelkoenjit
1eetlepel(s)palmsuiker of goela djawa
Sap van 1 citroen
2-3eetlepel(s)olie
Instructies
Bovengenoemde ingrediënten in vijzel of mixer tot een boemboe wrijven/mixen.
Verhit nu een koekenpannetje en fruit deze boemboe enkele minuten tot ze goudbruin en glazig zijn.
Laat afkoelen en doe ze in kleine bakjes of leg kleine hoeveelheden b.v. in vershoudfolie en daarna in een diepvrieszakje, die je in de vriezer plaats – voorzie ze van datum en naam.
Voor een gerecht van 4 personen heb je meestal 3 eetlepels nodig!