Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Atjar Tjampoer van Nasigroenten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pak
nasigroenten
▢
1
rode peper
▢
2
teentjes
knoflook
geperst
▢
Olie om te bakken
▢
3
kemiries
fijngestampt
▢
1
theelepel
koenjit
kurkuma
▢
1
theelepel
gemalen gember
vers, uit een potje of poeder
▢
2
eetlepels
suiker
▢
Zout naar smaak
▢
8
eetlepels
witte wijnazijn
Instructies
Verwijder zoveel mogelijk de stukjes gesneden ui uit de nasigroenten.
Snijd de rode peper fijn en verwijder indien gewenst de zaadjes.
Als je van pittig houdt, laat de zaadjes er dan in.
Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook, kemiries, koenjit, rode peper en gember tot ze goudbruin zijn.
Breng de witte wijnazijn aan de kook met de kruiden en suiker, en voeg de nasigroenten toe.
Laat het geheel enkele minuten meekoken totdat de groenten knapperig zijn.
Schep alles in een schaal en laat het afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht is enkele dagen houdbaar in de koelkast.
Serveer als bijgerecht bij rijstgerechten, snacks of als smaakmaker bij diverse Aziatische gerechten.
Dit kleurrijke en pittige atjar tjampoer van nasigroenten voegt een heerlijk zuur en kruidig element toe aan je maaltijd. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch