Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Kacang
Pindasaus
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
grote
pot pindakaas met stukjes noot
▢
3
eetlepel(s)
fijngesneden ui
▢
4
teentjes
knoflook
fijngeknepen/gesneden
▢
2
flinke theelepels sambal oelek of 2 rode pepers of als je van heet houdt 12 lombok rawit
▢
3
cm
kentjoer
vers of (galangal), geschild of anders 1 eetlepel kentjoerpoeder
▢
3
blaadjes
djeroek peroet
▢
100
cl
ketjap manis
▢
1
eetlepel(s)
zout
▢
ca. 500 cl water
▢
1
eetlepel(s)
limoensap
- of citroensap
▢
1
eetlepel(s)
olie
Instructies
Fruit de ui met de knoflook in de inmiddels hete olie en voeg de sambal c.q. pepers, kentjoer, djeroek peroet, en het zout toe.
Voeg om en om een lepel pindakaas en water toe tot er een soepele brij ontstaat.
Voeg dan de ketjap manis erbij en blijf steeds door de massa roeren. Laat dit een ½ uur pruttelen en voeg tot slot het citroensap erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Veel en veel lekkerder dan de kant-en-klare satésauzen....
Lekker over gado-gado of saté
De saus smaakt veel meer naar pinda's.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus
Land van herkomst
Indonesië