1afgestreken eetlepel laosgedroogd of 3 schijfjes wortel
1afgestreken eetlepel serehpot of 1 stengel gekneusd
3blaadje(s)salam
3blaadje(s)djeroek peroet
1theelepelkunjitpoeder
2vingerlengtes santen van een blok
Instructies
Ui. knoflook, ketumbar, djinten, kemiries, trassi, rode peper en tamarinde in een vijzel fijnwrijven.
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin deze ingrediënten onder toevoeging van de laos en de sereh.
Voeg dan de salamblaadjes en de djeroek peroet toe.
Laat de kruiden intrekken en bruin worden.
Voeg dan de kip er bij met het zout en laat dit met de kruiden dicht schroeien.
Voeg een half kopje heet water erbij, dan laat het aanbaksel wat los.
Zet de warmtebron lager en laat de kip sudderen met toevoeging van de koenjit. In tussen rasp je de santen met een mes of kaasschaaf en voeg dit toe met wat heet water aan de kip.
Laat dit zo'n 45 minuten sudderen. Wel af en toe omdraaien, zodat de kruiden goed intrekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het lekkerst is dit vooraf te bereiden, dan kunnen de geuren lekker intrekken.Je kunt dit zo opeten, maar eventueel ook op een rooster grillen...