Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Tumis Pollong
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
De volgende kruiden en ingrediënten zijn hiervoor nodig:
▢
400
gram
doperwten
Blikje of desnoods diepvries of verse.
▢
200
gram
Gepelde garnalen
of kleine stukjes “tahu” voor de vegetariërs.
▢
3
tenen
Knoflook
▢
zonnebloemolie) “
▢
2
Lomboks
▢
¼
theelepel
Laos
▢
1
theelepel
Trasi
▢
2
eetlepel(s)
Asemwater
▢
2
dl
Santen
▢
zout
Instructies
Maar aan de slag nu!
We gaan eerst de bumbu maken met de oelekan (begrijp u het nog?).
De knoflook en lomboks klein snijden en oeleken in onze nieuwe oelekan.
Als het een brei is geworden alle andere kruiden (laos, trasi, zout naar smaak) toevoegen.
Het geheel tot een brei oeleken. In een pan wat olie opwarmen.
Bak de bumbu tezamen met de garnalen (of tahu) op (aanfruiten).
Dat ruikt al lekker Indisch niet??
Blus het mengel af met asemwater en doe daarna de santen en doperwten erbij.
Breng het gerecht nog verder op smaak met zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Indonesië