Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Aspergesalade met kaas en eieren
(bij een buffet voor 10 personen)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1000
g
asperges
schoongemaakt;
▢
zout;
▢
5
eieren
hardgekookt, grofgehakt;
▢
250
g
Leerdammerkaas; in smalle reepjes;
▢
4
eetl. mayonaise;
▢
3
eetl.
Bulgaarse yoghurt;
▢
1
eetlepel(s)
mosterd
▢
witte peper
versgemalen
▢
2
eetl. peterselie
fijngesneden
▢
2
eetl
bieslook;, fijngesneden
Instructies
Zet de asperges met ruim kokend water op.
Voeg wat zout toe.
Laat de asperges, met het deksel op de pan, 10 minuten koken.
Schakel daarna de warmtebron uit en laat de pan met de asperges 10 minuten, met het deksel erop, staan.
Laat de asperges daarna uitlekken en koud worden.
Snijd de asperges in stukjes van 21/2 cm.
Schep in een grote kom asperges, eieren en kaas door elkaar.
Roer in een kommetje mayonaise en yoghurt tot en gladde saus.
Voeg naar smaak zout en peper toe, en roer de peterselie erdoor.
Schep de saus door de ingrediënten in de kom.
Bestrooi de salade met bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
Iets minder kaas en b.v. stukjes (been)ham erdoor
I.p.v. mosterd tomatenketchup
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade