Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Bapao met zelfrijzend bakmeel
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Vulling:
▢
500
gram
rundergehakt
▢
1
grote
ui
fijngesnipperd
▢
1
grote
teen knoflook
fijngehakt
▢
3
takjes selderij
fijngesneden
▢
1
theelepel
peper
▢
2
theelepel
koenjit
▢
½
runderbouillonblokje
verkruimeld
▢
1
eetlepel(s)
mushroom soy sauce
▢
½
theelepel
oestersaus
▢
1
theelepel
natrena classic
vloeibaar
Het deeg:
▢
375
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
1
snufje
zout
▢
12
gram
bakpoeder
▢
300
milliliter
melk
Instructies
Vulling:
Ui licht fruiten en dan knoflook erbij doen.
Even mee bakken.
Vervolgens de gehakt toevoegen en rul roeren.
Daarna bouillonblokje erboven verkruimelen en peper, koenjit erbij doen.
Mushroom soy sauce, oestersaus en natrena erbij
Goed mengen.
Vervolgens de fijngesneden selderij toevoegen even mee bakken.
Proef de vulling en naar smaak af maken.
Af laten koelen.
Het deeg:
Zo maak je ze: •
Knip 9 stukjes bakpapier van ca. 8 x 8 centimeter.
Meng voor de broodjes het zelfrijzend bakmeel, zout, bakpoeder en melk.
Roer met een lepel tot een samenhangend geheel.
Bestuif je handen met meel, neem het deeg uit de kom en kneed 5 minuten door.
Weeg het deeg en verdeel in 9 gelijke balletjes.
Vorm met je duim een kuipje van de balletjes en vul elk balletje met 1½ el gehaktmengsel.
Knijp het deeg weer goed dicht.
Vorm er mooie balletjes van.
Leg elk bolletje op een stukje bakpapier.
Breng water aan de kook in de onderste pan van de rijststomer en plaats de stoommand erboven.
Doe dan een theedoek om het deksel, zodat je geen stoomdruppels op je broodjes krijgt.
Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom er tussendoor kan.
Leg daarom er 3 à 4 bolletjes in de stoommand. Deksel er op.
Stoom in ca. 20 minuten gaar.
Zorg voor voldoende water in de stomer, anders bij vullen met heet water.
Herhaal totdat alle broodjes gestoomd zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de bapao met een lekkere chilisaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië